08.01.13 - Yes, Jizerska here we come....

Som skidåkerska är man beroende av några faktorer som vi människor inte kan påverka. Vi kan i och för sig producera snö, så vi har nästan blivit lite vädergudar....men temperaturen har vi inte lärt oss att behärska ännu (undataget när vi bygger en skidtunnel ;-) ) Det var osäkert om den första tävlingen i långloppsvärldscupen Swix Ski Classics skulle bli av kommande helg. Fick besked om att det varit regn och 7 plusgrader, hela arrangemanget var i farozonen för att bli inställt. Men vaknade upp idag och fick positivt besked, loppet kommer att bli av. Det är bra för då kan jag följa planen som ligger för den här veckan.

Igår kväll genomförde jag ett kanonbra pass ihop med mina träningskompisar. Det var en favorit i repris från förra veckan. Körde stakintervaller på skateskidorna i Sørkedalen. Först värmde vi upp i ca 15 minuter, sedan var det dags att låta kroppen jobba. Körde 10-minutersintervaller där vi stod och stakade oss uppför de långa backarna. Sista 1,5 minuten skulle dessutom farten skärpas och gå ännu lite fortare. Därefter åkte vi tillbaka lugnt i 2 minuter och det blev vår vila innan det var dags för en ny intervall. Här i Norge har jag priviliget att det faktiskt finns uppförsbackar som stiger totalt i ca 50-60 minuter. Det var samma härliga känsla som sist intervallpass och som på Sørkedalsrennet. Kroppen jobbade som jag ville och alla 5 intervallerna blev genomförda med gott tryck.

Efter träningspasset bjöd jag på mat hemma och så han en i gänget köpt sig en massagedyna från Jula som han skröt över. Hade med den så vi fick testa och det var så där skönt-ont som massage kan vara efter ett hårt pass. Praktiskt iallafall att kunna ha den i soffan framför TV,n. Vi kollade också på det första avsnittet av "Sirkus Northug". Det är en serie i 6 delar där ett TV-crew följer Petter Northug och hans familj (mor, far och två bröder) väldigt tätt på. Igår var de mest hemma på gården där Petter vuxit upp samt vid hans hus i Trondheim. Det var ett roligt och intressant program. Tror kanske att det skall gå även i Sverige. När jag är på tävlingar med min norska klubb Strindheim delar jag ofta hus med pappa John och lillebror Even. Det är en härlig familj och det sker alltid något roligt med dem i närheten. Sist i Sjusjøen, hade John sprutat in vanligt diskmedel i diskmaskinen. Jag kom upp på tävlingsmorgonen och såg skum på golvet. Fick då höra på kvällen att han hade sagt "är det snö på golvet", så hade visst karlarna fått ösa skum i hink när de förstått vad som hänt. Oavsett är han en snäll, engagerad och rolig person. Han är dessutom är duktig på vallning. Lätt att förstå var Petter har fått sin humor ifrån :-)..

Idag skall träna löpning, gillar att hålla igång benen även under vintern. Dels är jag då piggare i dem under skidloppen och så är det mycket lättare att komma igång på våren och undvika att vader m.m. får chock när snön försvunnit. Imorgon skall jag tävla igen. Då blir jag med på OBIK som går på Holmenkollen. Där är det alltid roligt att deltaga, banorna är tuffa och det är fin stämning. Det är en serie med 6 tävlingar på onsdagar i Holmenkollen, perfekt att få nummerlapp på sig istället för att köra ett intervallpass. Ha en fin dag! Här bröt solen igen dimman och det är så vackert ute! Blir perfekt att ta en löptur nu. Kram på er!    

Samarbeidspartnere

1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8
RSS
For alt materiell på denne websiden www.skisandra.com gjelder copyright.
For dem som vill anvende material kan kontakte meg så kan jeg eventuelt sende bilder.