11.12.10 - Vinterns första seger...

...det är alltid skönt att kliva överst på pallen.

Idag har jag tagit turen till Eikssetra vid Lier, inte långt från Oslo för att tävla på Lierrennet. Det är roligt att tävla och absolut den bästa träningen. Igår kväll blev det skidpreppning och idag stog jag för fästvallningen själv. Det är ett moment jag inte gör så ofta annars, men känner mig ganska trygg på det. Men i morse när vi klev ut ur lägenheten var det "isbark" på trappen, troligtvis underkylt regn tidigare på natten. Bilen fick skrapas rejält. Blev nästan lite orolig att det skulle vara så skarpt före att klister var aktuellt, något jag inte hade trott på. I och för sig har jag inget problem med att valla klister eftersom jag nästan är uppfödd på det och gillar att tävla på klister :-).

Väl på plats tog jag det ena paret och åkte ett varv på fem kilometers banan för att få en uppfattning och hur mycket fäste som krävdes utifrån dess banprofil. Hade träffat ganska rätt med det grundfästet som jag lagt på, nu var det några topplager som saknades för optimalt fäste. Det var dock många yngre som åkte och nästan inga spår kvar i uppförsbackarna. Idag skulle det bli mycket "saxning" eller "fiskebein" som norrmännen kallar det.

Fick bra motstånd genom Britt Ingunn Nydal som förra helgen blev 2:a i Meråker, inte många sekunder bakom Marte Elden som för övrigt gick in till fin 7:e plats på WC i Davos idag. Jag startade 15 sek bak Britt-Ingunn och fick till en bra öppning. Efter ca 1,5 km var jag i kapp och gick förbi. Vi blev också åkandes ihop med endel juniorkillar och det blev en lucka mellan henne och mig med endel åkare emellan. Jag kämpade på och vann med 3 sekunder.

Efter att fått en liten glaslykta och en mössa i pris åkte vi in en tur på Liertoppens köpcenter på hemvägen. Det var gott att koppla av med en varm Caffè Latte och russinbulle, få lite julstämning och se på alla som sprang runt julstressade....

Nu skall jag lägga mig och sova.....imorgon väntar ett nytt skidlopp i Kongsberg. Det blir 9 km skate med gemensam start. Kul med skate!

So long... kram Sandra

Se glimtar från vallabod och lopp under NC i Meråker samt från Lierrennet idag:

 

Samarbeidspartnere

1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8
RSS
For alt materiell på denne websiden www.skisandra.com gjelder copyright.
For dem som vill anvende material kan kontakte meg så kan jeg eventuelt sende bilder.