18.01.13 - Vester-gyllen till helgen…

Vester-gyllen till helgen… 

Min plan efter Jizerska har varit att snabbast möjligt återhämta kroppen för att börja ladda om till nästa stora tävling i cupen – Marcialonga. Det var lite väl tätt inpå att köra OBIK i onsdags. Kom hem på måndagkvällen och har tränat lugnt och styrka efter det. Då passar det bättre att få sig en fin skidupplevelse till helgen. Har hört så mycket positivt och fint om ett lopp som heter Vester-Gyllen.  

Loppet arrangeras av Asker skidklubb och den 40 km långa banan går i vackra Vestmarka. Banan har en varierad banprofil med klassisk norsk terräng, total stigning är på 900 höjdmeter. Starten är bara 20 min från där jag bor så skönt att slippa långa resor.  

En utveckling som jag såg sist på OBIK var att det nu kommer betydligt fler tjejer och damer till skidtävlingar. Att fler vågar bli med och tävla. Det är roligt när bredden ökat så enormt. Jag tror att på de 5 åren jag varit i Oslo under vinterhalvåret, så har antalet deltagare ökat enormt bland damerna. Var 100 damer anmälda på OBIK när jag deltog sist, för några år sedan var det nog under hälften. Härligt, bara att välkomna ända fler tjejer/damer ut i skidspåren att njuta av natur och snö! Dessutom är det en av de allra bästa träningsformerna som finns! Ser att det faktiskt är ca 250 damer förhandsanmälda till Vester-gyllen, vad bra! Totalt är det nu 1280 anmälda och det finns plats för totalt 1400 deltagare. 

Blir ni sugna på Vester-gyllen finns det möjlighet att efteranmäla sig. Kolla in deras hemsida för mer info: http://www.vester-gyllen.no/  

Ha en fin dag!

Samarbeidspartnere

1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8
RSS
For alt materiell på denne websiden www.skisandra.com gjelder copyright.
For dem som vill anvende material kan kontakte meg så kan jeg eventuelt sende bilder.