25.05.10 - Varning för snabba rullskidor

Vill ni uppleva rejäl fart? - Nu är de råaste rullskidorna här!

På väg till Oslo var jag in till "Swenor"gutta" eller denne gången gutten Magne, som var snäll och mötte mig trots att annandag Pingst är helgdag i Norge. Det är alltid trevligt och intressant att besöka dem!

Det är kul att se utvecklingen inom rullskidor. Jag har ju tävlat sedan 1997 när jag var WC i Tjeckien för första gången. Nu tror jag dock att Eagle och alla andra märken får se sig distanserad. Det var enormt fina nya skidor jag fick presenterat. När det är Swenor så är det gediget och hög kvalitet som gäller. De nya rullskidorna hade nya polyurethanhjul och extrema hjullager som kommer att utmana Eagle rejält som tidigare varit ledande i Sverige när det gäller tävlingsrullskidor. Så alla ni som funderar på att skaffa snabba rullskidor kolla in Swenor. När det gäller träning rekommenderar jag Swenor Fibreglass som har bra vibrationsdämning och Swenors modell skate som är lätta med hållbara hjul. För de som vill ha en lite stabilare rullskida är Alutech ett bra alternativ. Se www.swenor.net för mer info.

Till helgen skall jag ner till Göteborg och tävla på rullskidor. "King of the hill" är ett backlopp med en klassisk prolog på 4 km och sedan jaktstart på skate lite senare. Skall bli kul! Har dock inte tränat så mycket på tävlingsrullskidorna men tar det som en fin träningsmöjlighet. Det är ju alltid kul att tävla! Dessutom är det en trevlig atmosfär att få möta alla rullskidsåkare igen.

Annars har jag varit nere på Hafstens camping nära Uddevalla och tränat i ca 10 dagar. Min familj har en villavagn där. Den delen av Bohuslän har en helt underbar miljö, blir inspirerad av att vara där! Min nya mtb Everest Rocky Carbon (se http://www.oslosportslager.no/produkt/everest-rocky-carbon-terrengsykkel-2010-23487.aspx) fick jag pröva och är jätte nöjd! En dag blev det en underbar tur på Boknäset med färja till Flatön, cyklade vidare via bron ut på Malön för att ta färjan till Orust och cykla havsvägen via Henån och Vindön till Hafsten igen. Fina löpturer på alla stigar och upp till Hafsten klippan med 120 meter ner till havet. Inspirerande rullskidsturer! Vindöintervallerna med stakning upp fyra gånger är min favorit och jag noterade nya rekordtider. Hade sommarkänsla när termometern stod på över 30 grader flera dagar, blev rejält solbränd på axlarna! Har tagit flera bilder under mina träningstur så gå in och kolla i mitt bildarkiv där jag lagt in dem.

Är ni nära Uddevalla så hör av er! Är jag där så skall ni få er en rejäl utmaning upp och ner på Vindön med rullskidor på benen.

Ha en fin dag!

 

Samarbeidspartnere

1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8
RSS
For alt materiell på denne websiden www.skisandra.com gjelder copyright.
For dem som vill anvende material kan kontakte meg så kan jeg eventuelt sende bilder.