28.01.10 - Underbar träningdag

"Gøy" står det på barnas nummerlapp, det är precis så som barnen har det och även jag - "kul"!

Idag var jag inne i Sörkedalen och hade en underbar fin dag på jobbet, strålande sol och snötyngd gnistrande omgivning. Jag sätter stort värde på att kunna satsa 100 procent på skidorna. Det ger en helt annan ro än att kombinera det med 60-80 procents jobb som jag har gjort tidigare. Tack till alla mina samarbetspartners som gör det möjligt! Det blev en två timmars skate tur ihop med Harald i ett fantastiskt väder. Kroppen kändes bra idag också och jag har en stabil form.

Väl tillbaka vid bilparkeringen så var det en underbar syn vi möttes av. Busslast på busslast med barn som kommit dit för att ta del av Skidföreningens skidskola. Det är uppbyggt en skidpark här med massor av olika moment och aktiviter. Överallt finns gosedjur, bollar, slalomkäppar, bågar m.m. Alla barnen har nummerlapp med ordet gøy på som betyder kul, att det viktigaste är att ha det roligt! Det är många vuxna instuktörer som aktiverar barnen och ser till att alla är delaktiga och har en trevlig stund där. Jag som svensk tycker det här är fascinerade, det är som en liten "norskefabrikk" av kommande skidåkare. På bilturen hem diskuterar jag det med Harald och han säger då att det inte bara är så här i Oslo utan på de flesta ställen i Norge så har dagis och skolor liknande upplägg. Helt fantastiskt fint upplägg! Jag möter ofta skolklasser med lärare ute i skogen på skidtur och ibland har de en paus med grillning eller matsäck. Hoppas att Sverige också gör liknande med unga, nu när det äntligen blivit en bra vinter i hela Sverige.

Jag har också varit en tur till kiropraktorn för att optimalisera kroppen inför Marcialonga till helgen. Nu skall jag packa handbagaget. Klockan ringer kl 03:40! imorgon så det blir en tidig kväll för mig.

Tills vidare......ciao!!

Samarbeidspartnere

1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8
RSS
For alt materiell på denne websiden www.skisandra.com gjelder copyright.
For dem som vill anvende material kan kontakte meg så kan jeg eventuelt sende bilder.