25.09.13 - Torsbyträning och ny seger i Vårgårdarullen...

Hej kära läsare! 

Känns som att tiden på nåt sätt går fortare nu närmare vintern kommer. Kanske har det med att göra att dagarna blir allt mörkare och därmed kortare, eller vad tror ni? Tiden och dagarna rullar iallafall på.

Direkt efter SM på rullskidor åkte jag upp till Torsby där jag både tränade och även jobbade lite till Amer (Salomon) under den veckan som det har massor av olika sportkedjor på plats och där de tillsammans med andra leverantörer låter butiksansvariga få testa olika material (skidor, stavar, skidskor, rullskidor m.m.). Jag hade teknikinstruktion för några grupper, det är alltid roligt när man kan hjälpa andra att förbättra sin åkteknik och därmed få ännu mer glädje i skidspåret. 

Förhållandet i skidtunneln i år är mkt bra. Känns som de som jobbar med att preppa spår och styra kyla/fukt har listat ut det bästa sättet. För flera år sedan kommer man ihåg hur det var löst och tungt, men nu håller spåren riktigt bra och det är fast och bra att träna. Efter mina dagar i Torsby blev det en tur hem till huset igen. För att redan nästa dag (i lördags) åka med mina skidkompisar i UIS ner till Vårgårdarullen och tävla. Loppet bjuder på en trevlig bana och jag var med för första gången förra året. Banan var lite förlängd i år så den mätte 38 km. Fick en bra start och hängde med i herrarnas tätklunga. Men efter ca en mil gick det stundtals lite för fort, samt att jag även får jobba hårt nedför där min lättare vikt gör att jag inte rullar fullt så snabbt. Hamnade i ett vakum, där jag inte såg något bakåt. Nu var det också mer motvind eftersom vi vänt riktning samt att det plötsligt började småregna. Men som tur var drev regnet bort och jag fick "bara" kämpa med motvinden och försöka hålla trycket uppe. Det är lite frusterande att ligga själv för det är lite som i cykel att man tjänar på att ligga tätt bak en annan åkare i luftdraget. Dessutom brukar man hjälpas åt i klungorna och växeldra (iallafall om du åker med rutinerade och schyssta åkare...) Samtidigt är det bra att puscha sig själv, men tyckte det kändes lite drygt eftersom det var ca 30 km kvar. Som tur var kom senare tre herrar ikapp bakifrån. Där var bla skåningen Rickard Bergengren, det är lite kul för i år har vi varit ganska jämna och hjälps åt i flera andra lopp. Nu blev det äntligen att man fick ligga på "rulle" och turas åt att dra i klungan. 

Till slut kom vi ikapp två andra åkare som också tappat huvudklungan och blivit liggande själva. Jag kände mig piggare o piggare ut i loppet och avslutade bra och hade bara en av de herråkarna för mig och blev totalt nr 8 i tävlingen. Fin bana och genomkörning för mig! Så rekommenderar er att bli med på Vårgårdarullen nästa år om ni har möjlighet! 

 

Samarbeidspartnere

1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8
RSS
For alt materiell på denne websiden www.skisandra.com gjelder copyright.
For dem som vill anvende material kan kontakte meg så kan jeg eventuelt sende bilder.