07.06.11 - Torsby Sportcenter – fin träning på Skandinaviens bästa anläggning

Torsby Sportcenter – fin träning på Skandinaviens bästa anläggning

Nu är jag verkligen bra igång med träningen inför kommande säsong. Sista helgen i maj var jag i Göteborg och tävlade rullskidstävlingen ”King of the hill”. Det gick riktigt bra trots att jag inte då hade kört igång någon hårdträning då. Först var det ett klassiskt backlopp för att några timmar senare genomföra en jaktstart i fristil på samma bana. Det blev en fin seger och jag var väldigt nöjd med min insats, hade ju bara haft ett intervallpass innan. Då är det skönt att kroppen känns så lätt. Speciellt tekniken i fristilsloppet kändes bra. Kul att utvecklas tekniskt! Den här sommaren är det VM på rullskidor i Norge vilket jag ser fram till att delta på. Nästa lopp som står på mitt tävlingsschema är Olaf Skoglunds minnesløp. Där kan alla vara med! Det är standardhjul (sk 2,or) som gäller och distansen kan ni välja mellan 30km och 80 km. Se mer på: http://www.bmyhre.no/nyheter_cms/2011/april/olaf_skoglund_s_minneloep/233

Jag säger bara det, Torsby….vilket fantastiskt bra träningsställe. Det är ju bara drygt två timmar resa från Oslo och här finns allt. Jag kom hit förra onsdagen och har nu snart avverkat en vecka här i Värmland. Det finns fantastiska möjligheter för rullskidsåkning, löpning, mtb, styrketräning och inte minst få snön under skidorna i skidtunneln. Att det också är samma stabila temperatur utan massor vind, regn eller snö är positivt. Nu är det många skidåkare som åker runt på Sognefjellet i någon enstaka plusgrad och i massor regn. I Torsbys skidtunnel är det alltid bra väder J. Den här veckan har jag för det mesta kört det ena passet i skidtunneln och sedan det andra utomhus.

En dag var jag till Tossebergsklätten som erbjuder en av de bästa uppförsbackarna att träna hårt i. Backen är drygt 2 km lång och vissa partier har över 20 graders lutning, läste att snitt lutningen är 11,6 grader så jag lovar att det känns i kroppen. Körde backen två gånger och det blev riktigt bra träning. I bilen på vägen hem till Torsby så trodde jag att jag såg en älgkalv på ett gärde men det var visst en trana. Har man kört för hårt då eller? Det kanske är dags att byta linserna?

Har ni sprungit den hårda milen i Torsby någon gång? En otroligt fin bana som jag rekommenderar. Annars har jag också varit en tur till friidrottsbanan. Där körde jag intervaller 10x300 meter med 1 min gångvila. Skönt att få lite snabbhet i benen.

Jag rekommenderar er att bo på Valbergsängen som erbjuder både hotell och vandrarhem. Här har ni ett fint och praktiskt boende. Husen har bra kök, tvättmaskin, vattenslang att skölja av mtb, rullskidor. Helt enkelt ett boende anpassat för den aktiva människan. Dessutom har ni fri tillgång till ett gym och bastu. Maten på restaurangen är jätte bra! Det är buffè med flera goda rätter att välja på, stor salladsbuffé och så finns det glass som dessert. Kan ju behövas lite extra energi med all träning som blir genomförd. Om ni vill laga egen mat går det utmärkt. Se mer på: www.valbergsangen.se  

För de som gillar mtb och cykel är det massor av möjligheter här. Finns både hårda och lätta turer. Det har utarbetas flera märkta mtb-leder och det satsas vidare.

Nu skall jag vila lite innan det blir sista passet för den här gången. Den här veckan i Torsby kommer det att bli lite drygt 27 timmars träning. Torsby, jag kommer gärna åter i slutet av Juni. Då blir det skidtestning med Salomon samt många flera fina träningspass. Här lägger man en solid grund inför vinterns alla utmaningar.

Samarbeidspartnere

1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8
RSS
For alt materiell på denne websiden www.skisandra.com gjelder copyright.
For dem som vill anvende material kan kontakte meg så kan jeg eventuelt sende bilder.