30.08.13 - Torsby skidtunneln levererar....skidtest Salomon

Från en härlig Alliansloppsdag var det redan nya äventyr dagen efter loppet. På söndagen satte jag mig nämligen i bilen för en tur upp till Torsby. Mina franska vänner på Salomon hade med sig nya skidor och det var dags att få testa dem. Det är alltid med spänning man gör det, kul att se hur utvecklingen går framåt.

Skidor blir man nog aldrig helt klok på! Det finns så extremt många faktorer som påverkar hur en skida går. Hur skidans spannkurva är uppbygd, tryckpunkter, vilket material man använt, belagets egenskaper, struktur och vallning. Finns säkert ett antal ytterligare faktorer.... Den allra viktigaste är ju vem som står uppepå skidorna. Men tyvärr är det ofta materialet som avgör vem som vinner och vem som istället blir nummer 5. 

Jag hade med mig mitt bästa skidpar till Torsby, det använder jag nämligen som referenspar när jag testar de nya skidparen. I Torsby tycker jag att det är fint att testa. Det är exakt temperatur, ingen störande vind samt fina spår. Dessutom finns det både tuffare uppförsbackar samt fina stakpartier. Visst är snön lite speciell men det viktigaste är dock att känna på hur skidan uppför sig när jag åker. Jag testade totalt 6 nya par och det var en bra produktion de har fått till. Åkte tillsammans med en kille på Salomon och vi jämförde vad vi upplevde från de olika skidparen. Vissa par var bättre till stakning, andra var mer allround och fina att får fäste på. Alla utan ett par platsade i skidparken så det kändes riktigt bra.

Det var också riktigt kul att umgår med de andra Salomon-åkarna som var på plats bla bröderna Tynell och Österikaren Thomas Steuer. Stort tack till alla härliga servicefolk på Salomon som hjälpte till före, under och efter testerna! Skidtestning är en evig process och det är viktigt att ständigt sträva efter att förbättra/utveckla skidparken.

Igår hade jag ett kanonbra träningspass ihop med skidgymnasiet i Torsby. Riktigt kul att sitta i minibussarna på väg till Tosseberg för att köra de tuffa klassiska rullskidsintervallerna. Först värmde vi upp i ca 30 minuter innan det var dags för att få en ordentlig genomkörare. Backen är drygt 2,2 km lång och har en snittlutning på 12,1 grader men vissa partier har hela 20 graders lutning. Totalstigning är 229 höjdmeter så det är en härlig backe med cerpentinsvängar uppför. Totalt blev det tre intervaller vi körde så lite drygt 30 minuter med hög puls och belastning. På vägen hem var det lugn nedåkning och jag fick tid att åka och prata med härliga skidgymnasieelever. Blev nästan nostalgisk för jag gick ju där själv i 4 år och de åren var fantastisk roliga. Vi pratade bla om hur vi hade "nollning" då mot nu, det var nog lite tuffare förr kunde vi konstaterande. Härligt gäng med tjejer och killar som jag håller tummarna för framöver.

Samarbeidspartnere

1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8
RSS
For alt materiell på denne websiden www.skisandra.com gjelder copyright.
For dem som vill anvende material kan kontakte meg så kan jeg eventuelt sende bilder.