07.09.12 - Torsby, Holmenkollen och härlig träning/massage på Elixia

Oj, vad veckorna går fort....inte långt kvar tills vi får se de första snöflingorna..

Förra helgen fick jag dock snö under benen i Torsby. Var härligt att få den omväxlingen! Bra förhållanden i skidtunneln och trevligt träningssällskap med två norska jenter från Oslo. Första passet blev ett 3-timmars klassiskt pass. Det är lite konstigt att den första halvtimmen känns dryg medan den sista timmen snabbt rusade iväg. Blev mest träning i skidtunneln, men hann också med ett maxstyrkapass och även en löptur ute i den fina Valbergsterrängen.

ha varitVidare från Torsby blev det en Oslo vecka, det är alltid kul att träna i Oslo. Jag tog årets första elghufs-pass (blandning mellan skidgång och sprättande) i Wyllerløypa. Det är bra träning och jag skall försöka att ha ett antal såna pass till när jag är i Oslo. I onsdags var det dags att bli lite historisk genom att deltaga på första rullskidsloppet i nya Holmenkollenanläggningen, där 5-km rundan är asfalterad. Det är en krävande bana både fysiskt med alla upp- och nedförsbackar och inte minst tekniskt eftersom du får hög fart i ett antal svängar som ibland kunde ha varit lite mer doserade. Men det är verkligen roligt att träna där och det är en fin anläggningen med otrolig utsikt runt sig. Hinner dock inte se så mycket när jag åker för då krävs fullt fokus. På loppet hade den tuffaste nedförskörningen tagits bort,- "Hellner-backen" runt Gratishaugen, så ett varv blev ca 4 km. Totalt körde vi två varv på 8 km. Blev en seger i damklassen och min tid på 19:13 räckte till en andraplats i herrklassen.

Innan tävlingen hade jag varit med Oslo Sportslager på en demokväll för rullskidor i Maridalen. Det var kul att visa upp alla möjliga rullskidstyper som också folk fick möjligt att teståka. Följde med de som önskade och gav lite teknik- och träningstips. Kul att allt fler upptäcker att rullskidor är härlig och rolig träning.

Första passet idag blev ett längre klassiskt rullskidspass med inslag av lite snabbhetsträning. Det andra passet tränades på träningskedjan Elixia som finns på flera ställen i Oslo. Det är verkligen fint att träna där. De har kanonbra utrustning, trevlig personal och massor av olika pass att välja på. För mig är dock det vanligaste passet sånt att jag först löper på bandet och värmer upp för att sedan träna styrketräning. Då tränar jag både med fria vikter och i olika maskiner. Uthållighetsstyrkan får jag så mycket av när jag är ute på rullskidorna och skidorna att väl på Elixia är det maxstyrkan som jag mest fokuserar på att träna. Efter styrkepasset var det fint att ta sig en löptur ute på Bygdø och ta vara på härliga solen. Elixia Sjølyst har också en fin SPA-avdelningen om man har tid och lust. Idag lockade dock lite avslappning i de sköna massagefåtöljerna som också finns där. Vill ni kolla in Elixia, se på www.elixia.no. Kedjan har också börjat etablera sig i Sverige och finns bla i Göteborg.

Önskar er alla en fin helg!

Samarbeidspartnere

1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8
RSS
For alt materiell på denne websiden www.skisandra.com gjelder copyright.
For dem som vill anvende material kan kontakte meg så kan jeg eventuelt sende bilder.