21.06.10 - Toppidrettsvekan - där elit och bredd möts

Var med och stå på samma startlinje som världsstjärnorna!

Dags att planera sin sommar och semester. Varför inte besöka Aure och Kristansund i Norge? Jag var där i somras för första gången och det är otroligt vacker del av Norge. Kan förstå att Hurtigrutten har med det på sin resplan. Här möts fjällen med havet och naturen är storslagen. Ni måste passa på och ta med fiskespö för här är det jätte fint fiske. Förra årets fisketur med båt var en höjdpunkt (ni kan se i mitt bildarkiv den sejen jag fick upp).

Toppidrettsvekan har något för alla. Det är inte bara en elittävling utan den är öppen för alla, inte bara toppen utan bredden med alla motionärer. Man kan delta på bara en tävling eller köra hela upplägget, det är upp till dig. Ha det som ett träningsmål eller pröva att slå Petter Northug i spurten, du kanske har en god chans på mtb? Loppen kommer att sändas både på NRK och på Eurosport, så kanske dina vänner får se dig i TV-rutan. 

Det kommer också att arrangeras världscup i rullskidor och nästa år är det VM på samma banorna. Utöver det kommer det också att arrangeras en sommarskidskola för barn och ungdommar i åldern 9-16 år mellan 7-10 augusti. Där skall jag pröva att lära ut mina knep att lyckas i spåren tillsammans med de andra instruktörerna Marit Bjørgen, Øystein "Pølsa" Pettersen, Therese Johaug, Trond Einar Elden mfl. Har vi tur kommer andra stjärnor på besök till oss. Så om ni vill ha en rolig och lärorik sommar, kolla in sommarskidskolan. Under samma tid så finns landslagen från Norge, Sverige, Finland, Frankrike, Tyskland mfl på plats och har sina träningsläger där.

Toppidrettsvekans program är:

11. august 2010 Rullskidor klassiskt 24 km gemensam start i Aure med standardhjul.
12. august 2010
Mtb-lopp 38 km gemensam start/mål i Aure morgon (Barncykellopp i Aure centrum) morgon och Rullskidssprint klassiskt 1,5 km i Aure med standardhjul eftermiddag
13. august 2010
Gatulopp löpning 3 km i Kristiansund (Gatulopp löpning för barn 4-10 år)

14. august 2010 Rullskidor fristil 18km jaktstart i Kristiansund (startar utifrån hur många poäng man fått i de tidigare tävlingarna som nu görs om till sekunder - först i mål vinner hela Toppidrettsvekan) 

Toppidrettsvekans hemsida: www.toppidrettsveka.no

 

Samarbeidspartnere

1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8
RSS
For alt materiell på denne websiden www.skisandra.com gjelder copyright.
For dem som vill anvende material kan kontakte meg så kan jeg eventuelt sende bilder.