17.12.12 - Tips på bästa julklapparna (julegaverne) för sportiga…..

Så här en vecka innan julafton tänkte jag ger er läsare lite ”sistaminuten”-tips på sportiga julklappar eller julegaver som det heter i Norge.   

”Enkelt vallaliv”

Nu har Swix fått en ny fin vallabox modell större. Den är i stilig röd färg och har pratiska indelade fack invändigt. Det blir en fin julklapp till den som gillar att åka på längden. Vill du ha en lite dyrare julklapp kan du ju dessutom fylla den med nödvändigt innehåll. Swix är ett norsk företag och som ni vet så kan norrmän verkligen det där med skidor. Det är ett tryggt val att satsa på Swix! Se på första sidans bild så har ni tips på vad jag har valt till i min vallabox. Mer info finns på http://www.swixsport.com/

”Snygga vinterskor med säkert grepp”

Nu när det ena stunden vräker ner snö över oss för att andra dagen vara snöblandat regn för att därefter bli extremt kallt. Ja, då ställer det extra krav på dina vinterskor. Där finns det ett märke som fokuserar på att du skall ha ett säkert och skönt grepp. Dessutom har deras designers verkligen lyckats bra med att få snygga skor och kängor. Märket heter Icebug. Jag använder mig av skorna i vardagen. Det finns en smart uppfinning med ett pratiskt tunt band som passar in under din sko som har metallpiggar. Perfekt att ha med i din handväska eller ficka när halkan dyker upp. Annars har de också löparskor med metalldubbar som gör att du kan springa som en gasell över isiga stigar och stenar. En julklapp från Icebug lovar jag blir en uppskattad julklapp både för stora och små. Kanske speciellt för kära mormor? Inga brutna ben längre. Kolla in http://www.icebug.se/

”Snabba snygga skidor”

Daniel Tynell har vunnit tre gånger på sina Salomon-skidor och jag har vunnit en härlig seger på dessa härliga skidor i Vasaloppet. Helg efter helg visar Salomon att de tillverkar skidor av världsklass. Jag är verkligen nöjd med Salmon och är inne på mitt tredje avtal med dem. Det som gör Salomon så bra är att de har ett högt fint spann som gör att fästvallan inte ligger i när du vill stå och staka och ha bra glid. Samtidigt är konstruktionen sådan att de är lätta att få ner vid diagonalåkning uppför och de ger därmed ett tryggt fäste. Vill ni ha ett par nya favoriter att glida fram på i vinter – så bör ni välja Salomonskidor. Dessutom har märket Salomon kanonbra kvalitet och design på många andra sportsartiklar, kolla in http://www.salomon.com/.

”Få en stark kropp hemma”

Här finns det många fina julklappar att välja på i olika prisklasser också beroende på hur stor yta ni har där hemma. Det jag pratar om är effektiva och roliga träningsredskap för ert hem, sommarstuga eller rent av ha med sig när ni reser. Styrketräning är en viktig del för att vi ”nutidsmänniskor” skall må bra. Jag kan nog säga att så gott som alla mår bra av den träningen. Några tips från mig är Junglegym, där ni kan göra massor av övningar på begränsad plats. Hantlar är en annan klassiker som är fint att ha. Kolla in http://www.sportsmaster.no/ för julklappstips. Här finner ni dessutom olika träningsprogram och förslag på övningar.

”Lite extra stöd till din kropp”

För mig är det viktigt med hög kvalitet på de kosttillskott som jag använder. Dessutom måste jag vara helt säker på att företaget har en produktionsform som är säker. Bringwell är ett företag som har bra produkter. Flera gånger har produkter från Bringwell fått utnämnelsen ”årets kosttillskott”. Det som jag menar är bra att ta som tillskott förutom att äta en välbalanserad kost är följande: Mineraler – kalcium, magnesium och kalium. Här är det viktigt att ni får ett tillskott som har de rätta proportionerna och det har Helapharmas produkt. Där tar du en tablett och får i dig dessa tre viktiga basiska mineralerna för muskler och skelett. D-vitamin, vi lever tyvärr i ett solfattigt land och då behövs det tillskott av denna viktiga vitamin. Dessutom kompletterar jag med de nyttiga fettsyrorna Omega 3 och 6. Se http://www.bringwell.com/ för mer info.

”Snyggt och med otrolig skärpa”

Ni har sett de coola skidglasögonen på skidskyttarna som kommer in till skjutvallen och vippar upp sin skärm innan de skjuter. Casco var först och är den allra bästa när det gäller snygga sportsglasögon med bra skärpa och som inte ger irriterande dimma när du stannar eller ”jätte svettas”. Cascos produkter kommer från Tyskland och där ligger de inte på latsidan vad gäller produktutveckling eller design. Jag har nu använt Casco i flera år och är verkligen jätte nöjd. Det som kan bli en fin julklapp under granen i år är modellen Spirit, där du får smidiga skidglasögon som pratiskt kan vippas upp när du vill. Dessutom kan du köpa den med linsen Vautron som innebär att den automatisk tonar sig efter rådande ljus ute. Dvs är nästan klar när det behövs till att vara perfekt när solen kommer fram. Min favoritmodell till rullskidor, Mtb eller löpning är den som heter Casco SX 21 Tronic. Kolla in http://www.bjsport.se/ alternativt http://www.casco-helme.de/.

"Snabba löparfötter"

Favoritmärket när det gäller löparskor som jag varmt kan rekommendera är Asics. De har skor för alla förhållanden, behov och fötter. Mina favoriter är terrängskorna Fuji Attack som är min mängd träningssko samt den otroligt smidiga och lätta Fuji Racer när det skall gå snabbt över stock och sten. Kolla in www.asics.se för att hitta just en sko som passar dina behov. 

"Social träning med stora möjligheter"

Ibland kan det kännas tungt att komma sig ut på det där träningspasset. Då lovar jag att det kan hjälpa att ha ett träningskort på en bra gymkedja. Ta turen dit och bli inspirerad av fräscha lokaler, energiska människor och det allra senaste och bästa när det gäller träningsutrustning. Jag har gymkedjan Elixia som framförallt finns i Norge men som också etablerer sig på allt fler platser i Sverige. Här finns en härlig blandning av människor och otroligt många olika träningsformer att välja på. Du kan träna styrka, kondition, balans och även andra härliga lugnare pass. Kolla in deras hemsida så förstår du att det lätt kan bli ditt andra hem. Ge bort det som julklapp och ge en kär person en härlig nystart. Se www.elixia.no.  

"En otrolig sportaffär med kunnskap"

Är du i Oslo, rekommenderar jag sportaffären med stort S, nämligen Oslo Sportslager! Här har ni flera våningar med sportutrustning till det allra mesta. Personalen är själva aktiva och kan verkligen det de jobbar med. Skall ni ha fint glid så lämna in skidorna och få glid i världsklass. Ni som har långt till Oslo har annars möjlighet att handla i deras internetshop. Kolla in hemsidan www.oslosportslager.no.

"Bli en ny människa i Värmland"

Är du kanske inte så sugen på en produkt i julklapp utan tänker mer på att ge bort en upplevelse. Då har jag ett fint förslag på det. Köp ett presentkort med boende på Valbergsängen. Där bor ni kanonbra och den maten som serveras är värd sin tur. Här kan ni slappna av med blåbärsturer, fisketur i Fryken, vandra Hovfjällsleden, ta fina MTB-turer på lederna, se på Torsbys berömda "raggarbilar", handla "billig" svensk mat och dryck (om man är norrman). För de som vill ge kroppen en träningsboost finns ju dessutom snömöjligheter året om med skidtunneln strax intill, den fina rullskidsbana, gymmet på Valbergsängen och välmarkerade spår att löpa på. På hemsidan hittar ni tex erbjudande "Träningshelg med boende, frukost och tvådagars spårkort från 980 kr". Kolla in www.valbergsangen.se samt www.skitunnel.se för inspiration. 

Lycka till med din julshopping!

 

 

 

 

 

Samarbeidspartnere

1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8
RSS
For alt materiell på denne websiden www.skisandra.com gjelder copyright.
For dem som vill anvende material kan kontakte meg så kan jeg eventuelt sende bilder.