22.04.10 - Till Island och tävla 50 km i askan!!?!

Någon som vet några bra vallor som ger fäste och bra glid på aska???

Jag är lycklig! Nu känns formen god igen och jag har blivit helt frisk efter Vasaloppet. Det är en gåva att få vara skidåkerska nu på vårkanten! Har senast i förrgår haft en fin skidtur här i Nordmarka. Några dagar tidigare var jag och Harald ute på skatetur till turisthyttan Kikut. Det var en exotiskt tur i strålande sol. För när vi kom fram så var hälften av besökare där mtb-cyklister och hälften gick runt i skidskor. På vägen tillbaka åkte jag skidor parallellt med mtb-cyklister som njöt första turen på grusvägarna. Senare på kvällen såg jag rullskidsåkare ute i farten! Hehe, jag har avväntat det än så länge.

Än är inte skidtävlingarna över. Var på fantastiska Sami Skirace som var ett fint äventyr. Men nästa vecka på onsdagen kan det bli ännu ett äventyr om alla "askgudar" är på min sida. Biljetterna har jag redan i min inbox. Flyg först till Reykjavik och sedan inrikesflyg vidare till Isafjödur som ligger nordväst på Island. För några dagar sedan var det -6 och 1,5 meter snö vid målgången på loppet. Arrangören menar att de inte har problem från vulkanerna som ligger på södra Island. Men oavsett är säkert snön inte helt ren så det blir väl att bruka "Black devil" som en av Swix vallor så passande heter - hehe!

Imorgon reser jag upp till Geilo för att gå Skarverennet på lördagen. Blir lite kul att få åka ett skatelopp för det var länge sedan sist!

Ha en fin vårdag!

Samarbeidspartnere

1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8
RSS
For alt materiell på denne websiden www.skisandra.com gjelder copyright.
For dem som vill anvende material kan kontakte meg så kan jeg eventuelt sende bilder.