04.12.13 - Team Oslo Sportslager-Moelven – ett team utöver det vanliga

Pressmeddelande Amer Sports /skisandra.com

En blev alltid vald sist på gympan och en annan började åka längd efter en vadslagning i 30-årsåldern. Salomon-åkaren Sandra Hanssons team Oslo Sportslager-Moelven består av en färgglad samling åkare, med vitt skilda bakgrunder och åldrar. Teamet skiljer sig mycket från andra etablerade team. Men det är också det som ska få dem att vinna framgång i Swix Ski Classics – de fyra åkarna bevisar alla att det aldrig är för sent att förverkliga sina drömmar.

Have fun – win together. Det är ledorden som ska hjälpa team Oslo Sportslager-Moelven att nå framgång i vinterns Swix Ski Classics.  Det professionella längdåkningsteamet bildades 2012 av den dubbla vinnaren av vasaloppet och totala långloppssegrarinnan Sandra Hansson.

Sandra har tidigare i år berättat att hon tror på en framgångsrik säsong i och med ett byte till Salomonkläder och ny strategi. Men förväntningarna är också höga tack vare det starka teamet som består av fyra personer med helt olika bakgrunder och åldrar. De skiljer sig mycket från andra etablerade team och bevisar att det aldrig är för sent att förverkliga drömmar och mål.

– Vår målsättning är att vara det team som skrattar mest, tränar hårt och ger varandra energi samtidigt som vi hjälps åt att bli vinnare i skidspåret, berättar Sandra.

Teamet består av:

Sandra 33 år: Hon var helt borta från idrotten i sex år och har genom en comeback kommit tillbaka i världstoppen med dubbla Vasaloppssegrar och total seger i långloppsvärldscupen, samt 22 SM-medaljer.

Majken 23 år: Hon var tjejen som vägde 80 kilo och blev vald sist på gympan. Sedan blev hon tjejen på 58 kilo som vann HalvVasan, 27:e Vasaloppet och 33:e Tjejvasan 2012. Nu även hårdsatsande med sonen Charlie som föddes i Mars 2013. 

Samuel 31 år: Han är brandmannen som började åka skidor först när han var 17 år. Samuel kommer från Dalarna men bor numera i Göteborg där han är en av de allra bästa längdskidåkarna. Han tog SM-guld i rullskidor sommaren 2013. 

Karl 41 år: Alpinisten från Stockholm som tyckte att längdskidor var en sport för töntar. Men han tog sitt förnuft till fånga och började åka längd efter att han slagit "vad" vid 30 års ålder om att åka Vasaloppet på under sex timmar. I vintras åkte Kalle in på 4:31 och förbättrar sig ständigt.

Deras nyckel till framgång?

– Vi vill bygga ett team på personliga egenskaper och inte enbart uppnådda historiska idrottsresultat. Det tror vi är nyckeln till utveckling och framgång! Att omge sig med positiva personer som sprider glädje, energi och kunskap till sin omgivning, berättar Sandra. 

Läs mer om teamet på: http://www.facebook.com/teamoslosportlagermoelven där ni gärna får "gilla" vårt team :-) !

http://www.swixskiclassics.com/content/pro-teams-2014

 

Samarbeidspartnere

1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8
RSS
For alt materiell på denne websiden www.skisandra.com gjelder copyright.
For dem som vill anvende material kan kontakte meg så kan jeg eventuelt sende bilder.