13.12.11 - Team Moelven – mitt nya långloppslag…

Team Moelven – mitt nya långloppslag…  

Det känns väldigt bra att få presentera mitt nya team inför kommande vinter – Team Moelven. Har fått med mig flera duktiga, ambitiösa och härliga personer i långloppsteamet. Det blir inte så stor skillnad som en del tror mot förra säsongen. Då åkte jag för Team United Bakeries, men damteamet hade egen budget och serviceupplägg. Jag ordnade med det mesta själv då vad gäller bokningar för att sy ihop programmet. Blir likadant i år, men har fått med mig några ”guldklimpar” som skall se till att vi har en trevlig vinter och som förhoppningsvis bjuder på bra resultat i skidspåren. United Bakeries är fortsatt en av teamets viktigaste sponsorer.

Kort presentation av teamet:  

Harald Fladseth: manager för teamet. Det är han som ser till att allt flyter när vi är ute på tävlingarna. Arrangerar ett bra upplägg för den viktiga drickaservicen, där vi ofta samarbetar med andra såsom Salomon, Swix, mfl. Är med som skidtestare, vallare, går på lagledarmöten, massör och mästare i teamet på Pacman. Idrottsliga meriter: Jagade mig under Sami Skirace 2010 (93 km långt). Som tur är det en lägre uppförsbacke till målet, var dryga minuten före Harald där…puuhh! Haralds styrka är stakningen! Arrangör av Toppidrettsveka i Aure/Kristiansund (www.toppidrettsveka.no).  

Tor Håkon Holte: vallare/skidtestare för teamet. En härlig människa med massor av energi och skratt. Gillar att jobba och har målet att få till de optimala skidorna! Var med i norska landslaget under 8 år och har bla VM-guld i stafett. Har vunnit legendariska Holmenkollens fem mil. Men hade egentligen sprinttalang, vilket han visat sist vi skulle ta lagbilder ihop. När han inte är med oss i teamet driver han eget som snickare.  

Jan Bjørn Gare: vallare/skidtestare för teamet. En duktig och driftig person som dessutom har erfarenhet som arrangör. Ligger bla bakom det fina rullskidsloppet från Kragerø till Gautefall, som jag absolut inte vill missa under sommarhalvåret. Dessutom arrangerar han div. idrottsresor och träningsläger. Har jobbat för ett vallamärke som ombud i Telemarks distriktet. När han inte är med oss jobbar han på byggföretaget Seltnor som byggledare.  

Andra viktiga: Ole Thonstad i min norska klubb Strindheim är en mycket duktig och engagerad person. Hjälper mig med träningsupplägg och skidteknik! Inge Bråten är en annan person med mycket erfarenhet och som hjälper mig med bla höghöjdsupplägg. Både Swix och Salomon är viktiga i min satsning! De hjälper till med skidtestning, vallatestning och drickaservice under loppen för utom att jag får tillgång till det bästa materialet. Har utöver de ovannämnda många andra som är viktiga för att kunna satsa på skidor. De ser ni under fliken samarbetspartners.  

Det är tredje året som jag har Moelven som en viktig samarbetspartners. I år har jag kommit ytterligare lite in i organisationen genom att ha jobbat med målsättningsprocess och motivation inom Moelven Skog. Det har varit trevligt att få träffa Moelvenanställda och ha föreläsningar/workshops för dem. Det finns faktiskt många likheter med en elitskidåkare och en skogsinköpare, om man sätter sig ner och analyser sin vardag. Att Moelven också är en svensk-norsk koncern, tycker jag är härligt eftersom jag själv också blivit lite ”svorsk”. Är stolt över att samarbeta med Moelven eftersom det är en stor koncern med verksamhet i Europa men som samtidigt är enormt viktigt för sysselsättning på en levande landsbygd. Har bevis på det hemma i mitt landsskap Dalsland där Moelven satsat och byggt ut ett fint sågverk i Nössemark. Förr var det vanligt att skogshuggarna var de bästa skidåkarna. Jag är väl ingen direkt skogshuggare, men har gärna varit med ut på släktgården sedan barnsben. Var inte många år när jag ville ”röja” med lien. De sista åren har jag hjälpt till med röjsågen samt fått fysisk träning genom att dra ihop gallringsved. Till våren hoppas jag få någon helg med att hugga ved till huset i Uddevalla.  

Hoppas ni gillar de nya svart/lila teamkläderna? Att det blev lila färg beror på att den ingår som en sekundärfärg i Moelvens färgpalett. Dräkterna designades genom ett samarbete mellan Gry och Henrik på Swix, Torgeir på Moelven och oss i teamet. Stort tack till Swix, de levererar verkligen snygga och bra kläder som man kan designa efter egen smak (www.swixcreator.com)! Själv gillar jag dräktens design och färg och jag tror att den blir synlig i startfältet.

Samarbeidspartnere

1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8
RSS
For alt materiell på denne websiden www.skisandra.com gjelder copyright.
For dem som vill anvende material kan kontakte meg så kan jeg eventuelt sende bilder.