28.08.12 - Tack till alla som hjälpte till på Alliansloppet!!

En av sommarens absoluta höjdpunkter gick den gångna helgen - Alliansloppet.

Vi var i år flera från klubben Uddevalla IS som ställde till start. Hade lyckats få med oss en del som skulle serva oss med dricka och även ha reservstavar ifall någon spets eller stav skulle "ryka". Stort tack till er som är snälla och är med och stöttar och hejar oss fram på asfalten. Det är mycket viktigt med en sådan service för att kunna ta ut sig max i loppet och få ett bra resultat.

Stod i 2,a startled och precis efter startskottet gått lyckades killen framför mig tappa sin rullskida! Han skulle då bromsa och vända tillbaka för att försöka få på den, stackars kille! Jag lyckades styra undan och fick en ok start trots den incidenten. Avancerade uppöver den första uppförsbacken, i år var det mer tätt i startledet än tidigare år. På toppen var jag nöjd att stavar var hela och att kroppen kändes bra. Nu var det bara att staka på....55 km kvar! I Båberg fick jag en rapport att jag hade ca minuten till nästa dam. Kändes bra, kroppen var med mig och fick gott tryck i stakningen. Vilken härlig stämning det var också, mycket folk längs banan. Vädret blev ju bra det med, regnet som jag sett på prognosen höll sig borta och solen var framme istället.

Jobbade på hela vägen och försökte få med flera andra att dra i klungan. Ett samarbete där har ju alla nytta av. Att man drar en bit och när man mattas av får någon ny komma fram och jobba en stund. När vi var en större klunga, ca 8-10 pers fungerade det dåligt. Men till slut hade en del släppt och vi var bara 3 stycken kvar. Då var det som bäst samarbete. Kunde inte slappna av och njuta förrän några kilometer innan mål, vet ju inte helt hur kroppen reagerar. Men gick bra hela vägen! Var väldigt glad över att känna styrkan och trycket i kroppen. Samma svar som för två veckor sedan på långloppet i Norge, frisk och stark. Har sett på mina intervalltider att jag har en bättre nivå jämfört med för 1 år sedan. Rullade över målet och var mycket glad! Alliansloppet är ett av sommarens roligaste tävling, nästan på hemmaplan också.

På kvällen fick jag med mig en del av serviceteamet till banketten där vi fick tid till att umgås och äta god mat. Det var mycket trevligt! Servitören trollade för mig, ett trolleritrick som var väldigt annorlunda och som de flesta av oss inte förstod något av.

Vill passa på och tacka arrangörerna till Alliansloppet, alla funtionärer, alla sponsorer och alla andra som bidrar till ett vällyckat och trevligt arrangemang! Härligt publik också som peppade oss längs banan.

Tack till min familj, alla i Uddevalla IS , Yngve m.fl. som hjälpte mig till en seger!

Har känt mig som överkört av en ångvält de två dagarna efter loppet. Men kan ju skratta lite åt tanken att "ta ett par skidstavar och ställ dig och slå med dem max i asfalten i 2:12 tim". Hade det inte varit att jag haft rullskidor på benen och att de hade rullat framöver så hade det ju varit "dårskap". Inte undra på att rygg och muskler blir lite ömma av den behandlingen. Får hoppas på att det är ett tecken på att jag har varit duktig på att pressa kroppen. Idag är jag dock bättre. Redo för att börja på en bra träningsperiod framöver. Blir trevligt att ta några dagar i Torsby och få lite härlig snö under stavarna!

Samarbeidspartnere

1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8
RSS
For alt materiell på denne websiden www.skisandra.com gjelder copyright.
For dem som vill anvende material kan kontakte meg så kan jeg eventuelt sende bilder.