21.06.10 - Tävling på snö - 10 mil från Oslo!

Dagarna går fort när man har det roligt! Sedan jag kom hem från Sognefjell har jag hunnit med en hel del. Först var det någon dag i Oslo där min tvättmaskin gick för fullt och annat praktiskt fixades. Jag var hos läkaren som opererade mina bihålor för knappt ett år sedan. Han sa att det såg bra ut där nu men att det är vikigt för mig att dricka mycket vatten för att behålla slemhinnorna fina. Som student var jag jätteduktig på det och hade med mig vattenflaska överallt, det är dags att få in det rutinen igen. Som min gamla landslagstränare Sture Norèn sa till oss i juniorlandslaget ”guds elfte budord - kissa aldrig gult”, hehe. Men det är sant vatten hjälper mig prestera bättre och hålla mig friskare på ett enkelt sätt. 

På tisdagskvällen signerade jag ett mycket viktigt avtal, lovar att det är spännande saker på gång. Återkommer med mer info framöver.

Tidigt på onsdagen blev det en tur till Ed i Sverige där jag hade ett föredrag för min huvudsponsor Moelven ”Framgång -motgång –Vasaloppssegrar”. Det var runt 30 personer från Moelven Skog som var där och det var mycket trevligt att träffa dem. Moelven bryr sig om kunder, medarbetare och det lokala samhället men är också en internationell innovativ koncern. På eftermiddagen var det mys med familjen hemma i Bäckefors. Dagen därpå hjälpte jag till hemma, körde röjsåg ute på gården. Det är riktigt kul och bra träning där man får ett synligt och fint resultat direkt. Vi körde flera turer med bilsläpet så nu har vedförrådet vuxit med flera fina vedrankor.

I fredags var det ett trevligt arrangemang vid gränsen Kölen som ligger vid Ørje-Töckfors, den klassiska sprinten ”Olas Showrenn” som körs på sparad snö! I det första kvalet fick jag en bra start med ledning ut men sedan stod jag still. Hade nämligen valt klisterskidor och jag var ensam om det. Blev att byta i nästa heat och då gick det mycket bättre. I finalen blev jag tvåa och var väl ca 20 meter efter sprintern Hanna Falk på 1000 meter så det är inte så dåligt av en Vasaloppsräv som mig. Hade faktiskt meriterade sprintåkare bak mig också. Efteråt åt vi god grillmat och jag tackar arrangörerna för en mycket fin dag! Hoppas på återseende nästa år. Vill också tacka Örjan Emanuelsson som var snäll och hjälpte till med vallningen mellan heaten.

Fick ett riktigt bra pass dagen därpå med deltagande på ”Oslo- seniorträning”, som samlar seniorer/äldre juniorer i Oslo oavsett klubb. Körde 5x10 min stakintervaller i Maridalen. Det regnade men det var lätt att genomföra passet när vi var många taggade som mötte upp. Bra initativ och jag hoppas alla som har möjlighet hänger med framöver!

Hoppar solen lyser på er!

Samarbeidspartnere

1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8
RSS
For alt materiell på denne websiden www.skisandra.com gjelder copyright.
For dem som vill anvende material kan kontakte meg så kan jeg eventuelt sende bilder.