24.03.14 - Superbra kläder från Salomon

Som ni kanske fått med er har jag utökat mitt samarbete med Salomon till att gälla även beklädning. Nu har jag fått lite mer tid att testa de olika kläderna från Salomon. Det som kännetecknar Salomon är hög kvalitet, att man är i framkant på teknisk utveckling och har en fräsch design. Jag har nu testat tights både långa och korta samt linne när jag löper och styrketränar. Har även testat vinterkläderna såsom tävlingsdräkt och överdragskläder med både modeller för kallare dagar samt för solig vårskidåkning. Sedan har de härliga jackorna testas både i skidmiljön samt mer i vardagslivet. Hur har de testerna då gått? 

Jo, jag är väldigt nöjd med vad Salomon presterar även på beklädning. Man kan ju tro att det inte skall vara så stor skillnad på tränings- och tävlingskläder men det är det! Salomon har satsat på högteknologi när det gäller kompressionsteknik. Deras utvecklade system heter EXO och jobbar med att ge stöd till de arbetande musklerna och öka blodgenomströmningen. Det är jättestor skillnad att ta på sig den gamla tävlingsdräkten i annat märke och den nya EXO. Den sitter åt och stödjer på ett helt annat sätt, tar lite längre tid att få på sig men sedan blir den liksom ett med kroppen. Jag såg en film där man filmat en löpare i slowmotion som använder EXO-tights och sedan visar de honom i vanliga tights. Där ser man vilket stor skillnad det är, för musklerna får stödet att jobba i optimal position istället för att "skaka" runt som de faktiskt gör utan EXO. Med EXO jobbar alltså musklerna effektivare och samtidigt blir återhämtningen kortare - perfekt för oss idrottare!

Förutom högteknologi och funktion kan jag inte ljuga om att det är riktigt roligt med häftig design. Jag har fått många favoritplagg men speciellt EXO-linnet är en favorit som jag använt på gymmet hittills och garanterat kommer att älska lika mycket när det är varmt utomhus. Länk: http://www.salomon.com/se/product/s-lab-exo-tank-w.html?article=359565 Här är den ljusblåa modellen men den röda är min favorit, gillar starka och glada färger. 

Har kommit igång med träningen, inte helt som vanligt eftersom jag vill öka i lagom mängd men det är så skönt att vara igång. Tyvärr blev det inga lopp i helgen som jag tänkt mig eftersom dem blev inställda. Detta efter att en man som jobbat med spårprepareringen omkommit i en arbetsolycka. Väldigt tragisk och skänker familj, nära och kollegor på Skiforeningen en varm tanke! Nu väntar jag på svar från läkaren om jag kan pressa mig i längre lopp. Gick ju bra i 7,2 km förra helgen där det blev en seger. Kroppen reagerade helt ok på den belastningen men förstår ju läkaren som vill ha mig på en sån mjukstart. Det är inte alls samma slitage på kroppen att hålla på i ca 20 minuter mot att pressa sig i 4-5 timmar. Oavsett om jag får tävla närmaste tiden eller inte så har jag bokat in den 11 Maj. Då arrangerar nämligen några goda rullskidsvänner till mig ett rullskidslopp - Viared Classic Rollerski 37 km. Skall bli riktigt kul för då har jag iallafall fått tillräckligt med träning och bör vara helt uppe på min nivå igen. Får innan dess avvakta vad läkaren säger innan jag vet om jag får lov att pressa järnet i långlopp. Är riktigt sugen men hälsa/kropp får gå före vad mitt huvud vill, bara att hålla tummarna att jag får grönt ljus. 

Om det inte blir Årefjällsloppet har jag ju ett annat roligt alternativ. Har haft den äran att bli nomierad till "Folkets pris" på Idrottsgalan som Uddevalla Näringsliv arrangerar. Det gäller vad jag presterade under 2013, bla WC-seger i Tartu Skimarathon, tvåa på Birken och trea på Vasaloppet  samt SM-guld, seger i prestigefulla Alliansloppet samt vinst i flera andra rullskidstävlingar. Om ni tycker att jag förtjänar att få "folkets pris" kan ni skicka en epost med mitt namn Sandra Hansson, nr 4 samt  namnen på dem i er familj som röstar (stemmer for mine norske venner) till följande epostadress: idrottsgalan@bohuslaningen.se  

Önskar er härliga dagar i vårsolen! Själv njuter jag av den exotiska mixen av vårsol och skidspår, det är inte en tjej från svenska Västkusten så van vid. Tänk om en svensk storstad kunde erbjuda 100 tals mil med skidspår, citypuls och hav inom 15 minuter - otroligt!

 

 

Samarbeidspartnere

1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8
RSS
For alt materiell på denne websiden www.skisandra.com gjelder copyright.
For dem som vill anvende material kan kontakte meg så kan jeg eventuelt sende bilder.