18.10.11 - Österrike, Sverige, Norge och nu Italien…

Dagarna går fort och jag är nu inne i en intensiv period med träning. Säsongen närmar ju sig med stormsteg. Vi hade ett väldigt bra läger i Ramsau där vi var 15 dagar och genomförde ca 50 timmars träning. Solen sken varje dag! Landade i Oslo och sedan blev det en tur till Sverige för mig. 

Det är både kul och avkopplade att få några dagar i huset. Gillar ju att inreda och få det fint och mysigt där. Jag hade också en föreläsning en kväll i Rimnershallen. Det var väldigt kul att få se den fina inomhusanläggningen som Uddevalla Kommun satsat på. Där finns det friidrottsbanor, gymnastikanläggning, gym, klättervägg, allidrottshall, konferensrum och ett cafè. Blev sugen att dra på mig löparskorna och känna på banorna. Jag tävlade ju som ungdom även friidrott inomhus och det är lite speciellt att löpa på de doserade banorna. Men då hade Uddevalla ingen sån hall, kommer faktiskt ihåg hur vi i klubben Hälle IF då sprang intervaller i ett parkeringshus - goda tider det! Det var min svenska skidklubb Uddevalla IS som arrangerade och även andra var välkomna. Det kom ca 40 personer och det var roligt att träffa flera kända. 

Igår kväll var det resdag till nytt tränings-/höghöjdsläger. Vi flög från Oslo till München. Sedan tog vi tåget till Traunstein eftersom vi hade ställt bilen kvar hemma hos Tobias Angerer. Sedan var det drygt 30 mil ner till de Italienska alperna. Jag har aldrig förr varit i Val Senales så det är kul att få uppleva träningen här. Det är tätt med andra skidåkare här. Det svenska, norska, finska och Italienska landslaget är här samt de bästa från Ryssland. Även det norska skidskyttelandslaget.  

Idag var det jätte fint på glaciären. Snön var strålande vit och solen värmde lagom. Nu kan jag få testa tävlingsskidorna. Inga stenar här som det var när vi var i Ramsau. På andra passet blev det en löptur längs berget och där vi vände var det en vacker turkos sjö med fina höstfärgade träd runt om.

Imorgon skall jag testa skateskidorna på första passet och sedan blir det rullskidsintervaller på andra ihop med en tjej från Schweiz.

Samarbeidspartnere

1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8
RSS
For alt materiell på denne websiden www.skisandra.com gjelder copyright.
For dem som vill anvende material kan kontakte meg så kan jeg eventuelt sende bilder.