07.02.11 - Stark spurt....

....seger på König Ludwig Lauf igår!

Det var en varierande väderprognos vi fick höra. Allt från +10 till -10 grader. Hade bestämt mig för att köra helt utan någon fästvalla och bara staka. Det var en längre tuffare backe som skulle passeras två gånger eftersom vi åkte en varvbana på 21 km. Men räknade med att de få sekunder man tappar på att staka sig uppför backen tjänar man in desto mer på resten av banan. Det visade sig att alla vi fyra första damerna åkte utan fästvalla.

Blev en relativt hård öppning på loppet där de första 3-4 kilometrarna ligger lite emot. Det var jag, Boner, Nyström och Hansson nr2 (nej vi är inte systrar eller släkt som många frågar mig) som körde ihop. I backen fick jag och Boner en lucka till Team Exspirit damerna. Det var bra fart under hela loppet. Boner fick lucka två gånger i nedförsbackar men jag har god fighterinstinkt och jobbade mig tillbaka.

Det var stökigt in mot mål med en skoter som bara ligger decimetrar från ens skidor i full fart som filmade vår duell. Ibland var skotern äckligt nära och jag var rädd för mina stavar och skidor. På slutet gick det för det mesta lättast att stå mellan spåren för att få mest möjligt glid. Men ibland är det skönt att byta till spåren för att kunna vila benen och gå på ännu mer med överkroppen. Det var en hård duell för vi närmar oss en 90 graders sväng över en smalare bro och där är det tryggast att vara först över. Sedan kommer en liten uppförsbacke att staka och där fick jag några viktiga meter. Nu väljer jag ett spår och stakar allt jag kan de sista 250 metrarna. Vinner med närmare 2 sekunder. Kul med en sån hård duell i damklassen också istället för att det skiljer flera minuter mellan oss.

Idag slappar jag av efter en lång hemresa igår efter loppet. Blir mycket telefonsamtal och bland annat Sveriges Radio Väst har intervjuat mig (http://sverigesradio.se/sida/sandningsarkiv.aspx?programid=69 startar kl 15:39). Ikväll tar jag en promenad här för att få lite frisk luft och cirkulation i kroppen. Tar nog en sväng och ser på VM-banorna och alla som åker där.

Stort tack till alla som hjälpt mig under de tre sista loppen, utan er hade det inte gått. Tack till mina sponsorer som gör det möjligt att komma ut på tävlingarna!  

Samarbeidspartnere

1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8
RSS
For alt materiell på denne websiden www.skisandra.com gjelder copyright.
For dem som vill anvende material kan kontakte meg så kan jeg eventuelt sende bilder.