16.11.11 - Stark förbättring i år….

Så var premiären avklarad. Det blev ju bara ett skatelopp den här helgen i Bruksvallarna men bättre än inget alls. Det var roligt att få på sig nummerlappen igen. Stort tack till Örjan Emanuelsson på Örjans slip- och skidservice (www.slipochskidservice.se) som vallade bra skidor till mig på tävlingen! 

När vi gick upp på tävlingsdagen blev jag förvånad när jag såg ut och det kom ner snöblandat regn. Det var inte alls så kallt som prognoserna hade visat. Lite senare blev det lätt underkylt regn i luften. Blev fundersam på om de skidorna jag valt ut skulle gå bra med den strukturen nu när det blivit betydligt blötare. Men som tur var tyckte jag att skidorna fungerade bra ändå. Det var en speciell tävlingsdag eftersom det stora startfältet startade men 1 minuts mellanrum. Efter skidtestningen var jag tillbaka på hotellet och hann se på TV-sändningen en stund. Kändes nästan konstigt att jag skulle vara med i samma lopp någon timme senare.  

Uppvärmningen blev lite annorlunda den här gången. Fanns ju ingenstans att åka skidor så jag var ute och sprang istället. Så var det dags för start. Tyckte att jag kom in bra i tekniken med tanke på att det var första skateloppet i år. Har tränat mestadels klassiskt på hårdpassen jag haft den sista tiden. Min förhoppning hade ju varit att också få tävla i klassiskt.  

Förra årets premiär i Beitostølen var jag på 10 km skate, 3:18 min bak segrarinnan Therese Johaug. Nu var jag 1:24 bak Charlotte Kalla på hennes favoritdistans. Jag ser också i jämförelse med flera norskor och ryskor som var med förra året att jag har haft en tydlig förbättring i år. Vid premiären förra året var jag minuten efter några av tjejerna och i år var jag minuten före dem. Har en förbättring på ca 1.30-2.00 min på 10 km skate. 

Nu skall jag hoppa i skiddräkten här och köra ett skidpass i Torsbys skidtunnel, sedan blir det middag och ett lättare styrkepass ikväll. Tack till Erik Wickström som tog några bra bilder på Bruksvallsloppet!

 

    

Samarbeidspartnere

1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8
RSS
For alt materiell på denne websiden www.skisandra.com gjelder copyright.
For dem som vill anvende material kan kontakte meg så kan jeg eventuelt sende bilder.