03.07.11 - Sprintseger i Sunne!

Överraskade mig själv idag…

Jag tycker om att tävla och när det idag arrangerades en rullskidssprint i Sunne centrum var jag gärna med. Dessutom var min huvudsponsor Moelven också sponsor till det här arrangemanget. Innan start hann jag med att stå i Moelvens tält där jag skrev autografer samt lät folk vara med på en utlottningstävling. Träffade massor av härliga ungar och föräldrar. Kul att höra att skidintresset är stort bland både ung och gammal. Vädrets makter gjorde också sitt under kvällen med en behaglig temperatur och inget sommarregn i sikte.

Med nummerlappen på vill man helst alltid köra för en seger men den här gången kändes den målsättning lite hög. Det var ett fint startfält med bla VM-guld vinnaren i parsprint från Oslo Ida Ingemarsdotter, dubbla VM-silvermedaljören Anna Haag och VM-sexan Maria Rydqvist bland favoriterna. Med en sprintdistans som gick i stilarten fristil så var  jag en högoddsare som Vasaloppsvinnare, med två genomförda sprintlopp de senaste 10 åren.

Prologen kändes ganska bra och kroppen blev piggare ju mer jag körde. I nästa heat var det Anna Haag, Stina Nilsson (Ungdoms-OS vinnare) och jag som möttes. Fick ganska bra start och tog ledningen. Hade en lucka men Anna Haag kom tillbaka, men på upploppet gick jag förbi och tog hem heatet. Nu var det dags att ladda för finalheatet. Det var Ida Ingemarsdotter, Anna Haag och Maria Rydqvist från landslaget samt mig som skulle köra om segern. Starten gick bra och jag tog ledningen ut på den ganska smala cykelvägen. Har jobbat hårt med min skateteknik och det verkar ge utdelning. Hade ledningen i halva loppet men sen blev det körning och det var stundtals trångt. Jag var lite försiktig och var plötsligt sist i klungan. Men satsade på att hellre köra de lite längre ytterkurvorna och lyckades på så sätt avancera upp igen. In på det breda upploppet  var det gott om plats, jag hade ledningen och gav järnet de sista 200 m. De andra flåsade mig i nacken. Men lyckades vinna, vilken överraskning det blev för mig!  

Min träningsrådgivare Inge Bråten menar att jag faktiskt ska satsa på sprint. Kanske har han rätt, lusten finns där i alla fall. 

Fick ett fint pris med en övernattning på Selma Spa för två med helpension och 25 min massage. Det får bli nästa gång jag har träningsläger i Torsby, njuta lite välbehövlig avkoppling för kropp och själ.

Min klubbkompis från Strindheim i Norge, Petter Northug, hade också tagit turen till Sverige för att möta de svenska herrarna. Det är kul att det blir lite svensk-norska dueller. Den här gången lyckades dock inte Petter och slutade på en 5,e plats i finalen. Där vann Theodor Pettersson en jämn final.  

Tack till alla i publiken som hejade så härligt! Tack också till arrangören samt Moelven för det här var ett trevligt lopp för både oss åkare samt alla andra! Se videoklipp med min segersintervju på: http://youtu.be/iqfMVpV0Avg 

Samarbeidspartnere

1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8
RSS
For alt materiell på denne websiden www.skisandra.com gjelder copyright.
For dem som vill anvende material kan kontakte meg så kan jeg eventuelt sende bilder.