18.04.12 - Sportsmaster – ny partner i det viktigaste rummet!

Sportsmaster – ny partner i det viktigaste rummet!   

Som nybliven husägaren har jag haft en dröm som jag nu har förverkligat i samarbete med Sportsmaster. Det fanns ett rum som jag ville göra om till det viktigaste i huset - ett där jag förbättrar både kondition och styrka. Ett av sovrummen på ca 12 kvadrat meter skulle göras om till det mest optimala hemmagymmet.  

Jag började med att rita upp mitt rum på ett papper. Sedan gick jag in på http://www.sportsmaster.no/ och valde i deras rika utbud. Här gäller det att vara smart och välja de maskiner som ger mig mest möjlig träning och som passar för en skidåkare. Jag såg också på maskinernas storlek, skissade in dem här på min ritning. Det fick inte bli för trångt, behöver en del fri yta på golvet för att träna. Mitt val blev följande maskiner:

  •  Löparband T610. Grunden i ett hemmagym. Här kan jag köra uppvärmning, intervaller, testprogram samt distanspass. Får en exakt och kontrollerad träning. Väldigt bra i perioder med halka ute.
  • Hantlar (manualer) 13 par på 2-30kg, 35kg, 40kg på stativ. Ger mig oändligt med övningar på liten plats. Kopplar oftast in stabiliserande muskulatur.
  • Bänk Fleksibenk Pivot 430. Passar bra till hantlarna samt till nedanstående. Ställbar.
  • Crossover Pivot 820 Dobbelt nedtrekksapparat. En multimaskin som jag kan göra 35 olika övningar på, tar inte så stor plats. Favoritövning: hangups (chins)
  • Skateboardbrädan Gyroboard helse/fitness. Här kan jag träna upp balansen, aktiverar mycket stabiliserande muskulatur.
  • Golv Treningsgulv 12 stk à 1m2. Blå eller grå, du väljer själv. Skön att gå och träna på samt skyddar parkettgolvet.

Nu har jag allt jag behöver för att träna både kondition, styrka, balans och koordination. Byggde ihop det hela på ca 1 dag och är väldigt nöjd med mitt viktigaste rum. Bara sätta på lite bra musik och träna det man vill. Dessutom är det byggt så att det går bra att vara två som tränar samtidigt. Blir ni sugna men inte har tillräckligt med plats så finns det maskiner och redskap för alla. Bara kolla in på http://www.sportsmaster.no/. Jag tackar dem för det goda samarbetat hittills, är kanon nöjd med produkterna som hjälper mig bli en bättre skidåkare på ett roligt och enkelt sätt. Framöver kommer jag också att presentera andra redskap som passar för trångbodda eller när man är ute och reser på semester eller i sommarstugan…

Samarbeidspartnere

1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8
RSS
For alt materiell på denne websiden www.skisandra.com gjelder copyright.
For dem som vill anvende material kan kontakte meg så kan jeg eventuelt sende bilder.