30.06.12 - Sport+ungdom=sant

Tillbaka i vardagen efter först flera tävlingar i Toppidrettsveka och sedan som instruktör på sommarskidskolan.

Sista dagen på Toppidrettsveka blev inte helt som jag önskat. Det kändes i benen att jag pressat mig i nästan två timmar på min Mtb dagen innan. Löpsteget var som bortblåst. Det är alltid ett moment som är lite intressant, det är nog därför många väljer bort Mtb för att vara fräscha i benen till sista dagen. Det finns även dem som väljer att stå över löpningen för att spara sig till jaktstarten som går bara drygt 2 timmar senare. Min inställning var att vara med på allt i år. Ta det som bra träning! Så plågade runt mig på löpningen, sista halvan bestämde jag dock mig för att spara lite på krutet till jaktstarten. Hade säkert avståand både bak och fram i fältet. Norskorna är verkligen grymma löpare, se bara på vinnartiden 8:57 trots en del vind.

På lunchen var jag hungrig. Hade ätit en lättare frukost än normalt för att vara på den säkra sidan vid löptävlingen. Flera av de andra tjejerna var lite illamående efter att ha pressat sig på löpningen och hade svårt att äta. Jag kände inte av något illamående och tänkte att nu får jag ladda in med bra mat så jag har energi till jaktstarten om 2 timmar. Blev både lax, lite kyckling, pasta, bröd och grönsaker. Så som det skall vara! Men på hotellrummet lite senare blev jag också dålig. Maten kom upp :-(. Sedan började jag frysa så fick ta en varm dusch. Blev lite osäker på hur det skulle gå att köra. Men måste i alla fall ner och känna på kroppen. Tog ett uppvärmingsvarv och så var det dags för start. Gick ut som total fyra, var dock bara 18 sek bak ledaren så i år är det det bästa utgångsläget jag haft på flera år. Men kroppen var inte som jag ville. Fem tävlingar på 2,5 dag samt att jag var ganska näringstom kändes. Fixade att pressa mig i två varv men sedan sa kroppen stopp. Var yr och illamående. Fick ta en tur till sjukhuset för en kontroll. De konstaterade att jag hade vätskebrist, dehydrering. Det kan jag förstå med den förberedelsen och att det var riktigt varmt och blåsigt. Fick 1 liter dropp och piggnade till. Blev ju lite tråkigt slut i år, men är ändå nöjd med 3 bra genomförda tävlingar. Har ju bara tränat i 1 månad och i vintras var det få lopp. Så det är bra att hänga med som jag gör. Hade också bra marginal till långloppstjejerna som var med: Santer och Schevchenko. 

Så var det dags för sommarskidskolan, i år skulle jag vara med alla fyra dagarna. Det är alltid lika roligt och härligt att träffa alla ungdommar. Det var flera kända ansikten som varit med föregående år. De träningspassen som blev genomförda var: intervallpass med "elghufs" (nästan sprättande skidgång), rullskidspass med teknik och fart både klassisk och skate, långtur löpning upp på en fjälltopp, stationsträning (6 olika bla spänst, styrka, snabbhet, rörlighet m.m.) och sedan en avslutande tävling med lagstafetter i Tour de Aure. Utöver detta hade vi mycket sociala aktiviteter såsom teambuildning, tävlingar och självklart en häftigt disco. Är imponerad över deltagarnas härliga inställning, var roligt att vara ihop med er!

Imorgon är det dags för en ny rullskidsshow, denna gång är det Inge Bråtens Memorial i Sunne. En skate sprint med det svenska landslaget på plats plus en hel del andra duktiga tjejer. På herrsidan kommer Petter Northug, Hellner och Jönsson plus en drös till med snabba herrar. Så om ni inte är så långt från Sunne imorgon kl 16.30 så kom och heja oss fram. Förra året tog jag en lite överraskande seger där, men nu är jag lite osäker på formen. Men det är alltid trevligt att komma till Värmland och alla träffa trevliga värmlänningar.

 

Samarbeidspartnere

1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8
RSS
For alt materiell på denne websiden www.skisandra.com gjelder copyright.
For dem som vill anvende material kan kontakte meg så kan jeg eventuelt sende bilder.