08.10.10 - Späckade dagar i underbara Österrike

Och det känns riktigt bra....

I söndags åkte jag och nitton andra från Rustad IL ner till Ramsau i Österrike. Här tränar vi skidor på glaciären Dachstein och barmark nere i dalen. Det är tredje året jag är med hit och de dagarna är något jag alltid längtar efter. Vi, seniorer i klubben blir här i två veckor så det blir en viktig del i träningen framemot säsongen. De första dagarna tar jag det extra lungt uppe på glaciären för att kroppen skall vänja sig lite till den syrefattigare luften. Vår tränare Morten följer upp med laktatmätningar (mjölksyrenivå i blodet), vilket är en mycket bra styrningsmetod tillsammans med pulsmätning från min Polar pulsklocka.

Det här har jag hittills tränat:

Söndag: En lugn löptur på 45 min efterflyg- och bilresan hit för att få lite cirkulation.

Måndag: FM. Klassiskt på glaciären i 2:15 tim. EM. Löpning i 1:25, maxstyrka i 0:35 och nedjogg i 0:15

Tisdag: FM. Skate skidor i 2:15 + 0:15 nedjogg. EM. Rullskidor klassiskt från Pischl o upp (ca 550 meter stigning), fokus stakning på slutet, 1:30 tim.

Onsdag: FM. Klassiskt skidor i 2:30 tim EM. Tog vila här.

Torsdag: FM. Skate skidor i 2:30 + nedjogg 0:15. EM Rullskidor intervall klassiskt Pischl-upp. 6x6min vila 2-3 min. Två på platt o fyra uppför, 1:50 tim.

Fredag: FM. Skate+klassiskt skidor 0:40+1:50.

Nu skall vi snart ha ett terränglopp i klubben. Det är endel av "Ramsau-cup" som klubben alltid har. Igår blev jag gruppvinnare i bordtennis. Det blir mer bordtennis ikväll ... semi, kvart och finalerna är kvar. Har faktiskt lite bollsinne och det är riktigt kul att spela, var många år sedan sist. Men en gång i tiden tränade jag bordtennis och blev klubbmästare i Bäckefors IF. Men det är många år sedan.. På söndagen skall vi ha bågskytte, det blir riktigt roligt.

Nu skall jag vila lite innan det är dags att springa fort som bara den...

 

Samarbeidspartnere

1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8
RSS
For alt materiell på denne websiden www.skisandra.com gjelder copyright.
For dem som vill anvende material kan kontakte meg så kan jeg eventuelt sende bilder.