13.04.12 - Sorgens dag….saknar dig så mycket Inge!

Sorgens dag….saknar dig så mycket Inge!  

Idag är det en tung dag för mig och alla som var bekanta med Inge Bråten. Saknaden är väldigt stor och tårarna rinner på min kind.  

Inge var en otroligt varm och fin person. Han var stark och vågade säga vad han tyckte, egenskaper som jag uppskattar. Jag hade mest hört talas om hans namn i skidvärlden tidigare. Men sommaren 2010 när jag var på läger i Sognefjell var Inge också där. Det blev att jag stannade och pratade med Inge. Han var varm och social. Han såg nog hur jag kämpade där själv på att komma tillbaka i den sporten som jag älskar så mycket. Gav mig lite tekniktips och erbjöd mig att vara med på träningspass med ett annat gäng.  

Därefter blev det mer och mer kontakt och det kändes tryggt att han som bollplank som träningsrådgivare. Han var duktig på att sprida en positiv känsla och entusiasm runt sig och hade enorm kunskap och erfarenhet. I höstas när jag var på läger i Italienska Val Senales kom Inge också dit. Han var med på flera av mina träningspass, alltid lika glad och motiverande. Glömmer aldrig det ena passet som var ett klassiskt intervallpass på rullskidorna. Det var klättring nerifrån dalen ända upp till trädgränsen och det bara blev grusväg. Inge satt och körde följebilen. En ”tut” från bilen så startade jag intervallen, när han tutade ytterligare en gång skulle jag pressa mig extra hårt, för att vid sista tuten få välbehövlig vila en stund. Där förflyttade vi oss uppöver vägarna som Inge var så välkänd med sedan tidigare år. Det var härlig stämning på toppen. Inge var nöjd med min insats och menade att idag var det inte många i världen som hade hängt med. Jag var också nöjd med mitt pass och att det var så trevligt att ha en tränare med sig så. På kvällen satt vi och pratade träning, planering och annat på hotellet över en kopp kaffe.  

I december i år åkte jag till Livigno i Italien. Där blev Inge en räddande ängel eftersom jag och Harald lyckades köra fast den dåliga hyrbilen med slitna däck mitt i en snöstorm på toppen av ett bergspass. Inge var som vanligt snäll och tog sin bil och åkte upp och hämtade oss där vi stod i snöstormen. Sedan blev den en trevlig middag när vi väl kommit fram till den italienska bergsbyn.  

Sista gången jag pratade med Inge för någon vecka sedan var han på sjukhuset. Jag blev starkt berörd av det och har tänkt på han mycket i det sista och sänt han flera uppiggande meddelanden sedan dess. Inge var orolig att han inte var bra och att dem inte hittade vad som var felet då. Men trots den svåra situationen avslutade han det hela med att han allt skulle se till att bli frisk. Han ville gärna komma och besöka mig här i huset på Västkusten, där skulle vi fika på altanen. Jag har tänkt extra på Inge igår och även imorse. Funderade på att ringa hans fru eftersom det var svårt att få tag på Inge när han är på sjukhuset. Kände på mig att det inte var bra. Någon timme senare fick jag det ytterst tråkiga beskedet om Inges bortgång.  

Saknar dig så mycket Inge! Vi hade bara känt varandra i två år, men du berörde mig på ett speciellt sätt. Kommer alltid att minnas dig som en god vän och rådgivare. Nu skall jag ut på en rullskidstur och rensa tankarna. Jag vet att Inge hade gillat att se mig på rullskidorna. Minns den glädjen som jag och han delade i somras då jag vann en skatesprint med bra startfält i Sunne. Då sa Inge till mig: ”Vad var det jag sa Sandra, jag har alltid vetat att du även har de där sprintegenskaperna och att du kan köra skate.” Han var glad och motiverande kära Inge. Till vintern skall jag ge lite extra, då kör jag för dig och min kära pappa som också gick bort alldeles för tidigt.

Sänder varma tankar till Inges familj!

Samarbeidspartnere

1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8
RSS
For alt materiell på denne websiden www.skisandra.com gjelder copyright.
For dem som vill anvende material kan kontakte meg så kan jeg eventuelt sende bilder.