24.09.11 - Soliga dagar i paradiset Ramsau….

Soliga dagar i paradiset Ramsau….

…äntligen på plats på mitt favoritställe.

Det är så inspirerande att träna här i Ramsau i Österrike. I måndags efter en god natts sömn i huset i Uddevalla, packade vi bilen och åkte ner till Göteborg. Där väntade Stena Lines Kiel-färja. Efter lite taxfree-shopping och TV-avkoppling med alla härliga?? sångstämmor på Idol, blev den en tidig kväll.

Nästa morgon väntade drygt 100 mil i bilen, skönt att inte resa så långt allt för ofta. Men det är väldigt praktiskt att ha med sin egen bil nedöver.  De värsta flygplatserna i Europa när det gäller övervikt på bagaget är nr 1 Zürich och nr 2 München. Har blivit ”rånad” på många tusen flera gånger. Lite sjuk hela systemet, om jag väger 60 kg och har 5 kg för mycket bagage får jag betala men inte en person som väger 125 kg med exakt bagage. Men, men så är livet…billigare att vara överviktig än en tungt lastad skidåkerska ;-). Vi kommer att flyga hem och sedan har ju vår bil väntande på oss när vi om några veckor skall till Val Senales lägret. Praktiskt och enkelt.

Den här gången har vi valt att bo där kabinbanan börjar, alltså på ca 1700 möh. Det beror framförallt på att jag vill ha mer höghöjdseffekt. Första dagen är alltid spännande att se hur glaciären är jämfört mot tidigare år. Hade ju hört att den varit stängd pga farliga sprickor och lite snö. Som tur var hade det snöat någon dag tidigare så nu var den öppen igen. Den här gången är det dock bara ”lilla glaciären” vi åker på, dvs en sträcka på ca 5 km. Snälla Ella Gjømle Berg hade lånat sin laktatmätare till mig. Så jag var noga med att kontrollera så jag hade rätt intensitet som laktatvärdena är en bra indikator på, mer pålitlig än pulsen.

Har förutom skidpassen på glaciären, hunnit med några fina turer till fots för att utforska stigarna runt hotellet. Nu skall jag ner till dalen och träna löpning med spänst, därefter blir det styrketräning. So long…..

Samarbeidspartnere

1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8
RSS
For alt materiell på denne websiden www.skisandra.com gjelder copyright.
For dem som vill anvende material kan kontakte meg så kan jeg eventuelt sende bilder.