20.02.10 - Snökaos, kyla och gräsklippartävling.....

Imorgon väntar en utmaning i snökaoset - Tartu Skimarathon.

Det är ett proffigt arrangemang och ca 6500 deltagare väntas. Men vädret kommer bli en utmaning här, precis som ni troligen har det hemma. Snöfall, vind och ca - 15 grader. Det blir att klä sig varmare än normalt.

Jag och min Harald tog bilen tidigt i torsdags och åkte till Stockholm där vi tog färjan över till Tallin. Idag har jag varit på arrangörens infomöte om lämpliga ställen att langa dricka på. Harald har också åkt med dem runt på alla småvägar för att se var de ligger. Jag saknar verkligen att vara med på ett team! Så som banan är så krävs det iallafall två bilar för att jag skall kunna få dricka och näring under loppet. Men det har jag inte. Det har mina konkurrenter. Jag måste hela tiden tänka och ordna med praktiska saker som tar energi och tid, istället för att bara fokusera på det viktiga inför loppet. Har kanske lyckats få några från Estland att hjälpa mig men det är lite osäkert, vet inte hur de ser ut och de vet nog knappt vem jag är när jag kommer åkande med alla andra. När det gäller vallningen är det också en utmaning då jag får be andra om hjälp som inte vallat åt mig tidigare och inte känner till mina skidor eller hur mycket fäste jag brukar ha.

Imorgon skall jag göra mitt bästa i snöstormen och hoppas att jag kan visa att men kan göra fina resultat med små medel på egen hand! Brukar göra bra lopp när det är lite löst och jobbigt.

Idag när jag var borta och handlade vatten till sportdrycken såg jag något kul! Det var massor av åkgräsklippare som körde en tävling på torget. Det såg verkligen komiskt ut när gamla herrar men också någon ung pojke jagade runt banan i full vinterstorm. Säkert någon som trimmat sin gräsklippare, för det var stor skillnad på snabbaste och långsammaste. Så om ni har långtråkigt hemma i snön plocka fram er åkgräsklippare, utmana grannen och kör ett rally. På tal om rally, eftersom jag får finansiera allt själv har jag bokat hemresan redan imorgon kväll för att hålla kostnaderna nere. Det blir spännande att se om vi kommer hem i det här snökaoset för vi har inte jättelång tid på oss att köra de 20 milen till färjan.

Vi hörs igen om jag hinner med MS Victoria från Tallin (:-), annars får jag väl köra gräsklipparrally hem.

Samarbeidspartnere

1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8
RSS
For alt materiell på denne websiden www.skisandra.com gjelder copyright.
For dem som vill anvende material kan kontakte meg så kan jeg eventuelt sende bilder.