02.09.10 - SM-guldet i helgen var min 21,a SM-medalj

Full rulle på Alliansloppet i helgen!

Det är alltid kul att delta på Alliansloppet. Mycket professionellt upplägg med en social profil. Det är inte så ofta vi skidåkare möts och umgås utanför tävlingsarenan men ett sånt här upplägg inbjuder till det. På fredags kvällen efter jag hade filmat lite med TV4 och åkt banan tidigare på dagen var det mat på Buddys. Det stället har dessutom aktiviteter såsom bowling och ett fräckt rum med tiotalet rallymoduler. Så vi hade det väldigt trevligt med bowling först och sedan fick jag prova på bilspelet i ett skidåkarmästerskap. Det blev svensk-italiensk seger till "speakern" Roberto Vacci, som är mer cyklist än skidåkare, jag hade iallafall några män bak mig. Alla i det rummet är garanterat tävlingsmänniskor och även ett bilspel gav en adrenalinkick. Men det är lättare att köra en vanlig bil tyckte jag. 

Nu till loppet som är 56 km (2x28 km) på tävlingshjul. Det har en lite brutal start rätt från en bro upp i en lång backe ovanför slussarna i Trollhättan. Det gäller att hänga med från start! Var ytterst nära att få häng på herrarnas tätklunga men vi blev till slut ett gäng som bildade andra klunga. Rullskidor är än mer taktik och klungberoende än skidor. Kroppen kändes bra trots 10 dagars sjukvila efter Toppidrettsvekan. Det är kul med rullskidor för det är mycket fart! Pang så öppnade sig himlen och regnet öste ned över oss. Det är alltid lite kritiskt för våra tävlinghjul kan då halka på den våta asfalten, speciellt på vita vägmarkeringar. Krasch, hörde hur många bak mig gick omkull och jag tänkte "hoppas att det gick bra med dem". Var bara knappt en minut bak Tynell, Brink och co när vi passerade Quality hotel i Vänersborg. Det kom en åskknall och regnet ökade ännu mer. Kroppen kändes bra! Efter knappt 3 mil vid varningen var jag tre minuter bak. Nu gällde det bara att köra en runda till och hålla ett gott tryck i stakningen och framförallt stå på benen. Mina Swenor-rullskidor med de nyare orange tävlingshjulen gick mycket bra!

Jag tog inga chanser och tappade endel på nedförskörningen som hade två rondeller där flertalet hade ramlat. Ville helst ha lite avstånd till de runt mig ifall någon ramlade och inte dras med i det. Antingen ligga först i klungan, men de herrarna jag gick med var ivriga och jag tappar endel nedför pga min vikt så då var det säkrast bak. Passerade mållinjen och blev svensk mästarinna (mitt 11,e SM-guld och totalt den 21,a SM-medaljen). Fick ett kvitto på att jag har ett gott träningsjobb i sommar. Mycket nöjd då jag åkte nästan 6 mil på tiden 1:59 och var bara 9 minuter bak Brink. På kvällen var det trevlig bankett med prisutdelning och en sedvanlig tur till Butlers i Trollhättan. Kul att dansa och slappna av lite, under tävlingssäsongen blir det inte mycket sånt på helgerna.

Stort tack till Bror Widen i Uddevalla IS som var duktig drickalangare åt mig under loppet! Samt mamma, pappa och min bror Mattias som också hjälpte till. Inte att glömma Morten och Peter i Rustad IL som också var där. Tack till alla arrangörer i Alliansloppet, ni gör ett jättejobb på ett toppenarrangemang som jag hoppas alla tar chansen att deltaga på. 

Nu är jag i Torsby i fem dagar. Här tränar och testar jag skidor ihop med min nya vallare till vintern. Skall ut på andra passet nu!

Samarbeidspartnere

1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8
RSS
For alt materiell på denne websiden www.skisandra.com gjelder copyright.
For dem som vill anvende material kan kontakte meg så kan jeg eventuelt sende bilder.