15.09.13 - SM-guld och seger i årets tuffaste lopp…..

Ojoj, vad fort veckorna går nu! Det är väl så när man har det rolig och form/kropp fungerar som jag vill. Efter vinsten i Höstrullen åkte jag in till Norge, där jag hade en del sponsormöten samt rullskidstävlingar. Det är kul att vara i Oslo eftersom det är ett träningsmecka med sportsfolk överallt som tränar, det inspirerar. Det blev premiär för mig i rullskidstävlingen OBIK, som går på Holmenkollens rullskidsbana. OBIK är en serie med onsdagstävlingar under September månad, perfekt att få ett riktigt hårt pass med nummerlappen på. Det gick riktigt bra och det blev en seger, bara 3 sekunder bak herrsegraren. Mest glad var jag dock att jag stod på benen eftersom det är en tuff nedförsbacke som inte är optimalt doserad samt där man inte ser svängen riktigt. Total distans är 2 varv på 5 km banan, så fint med 22 minuters hårdkörning. 

På lördagen var det dags för årets hårdaste lopp och rolig utmaning. Olaf Skoglunds minnesløp, som är en rullskidstävling över 80 km med start ute vid havet i Kragerø och målgång in i Telemark. Det som gör tävlingen tuff är dels distansen men också att vi åker på 2,or och att det är över 500 höjdmeter sista milen men framförallt den allra sista delen upp till målet. Kände mig stark och pigg även det här loppet. Följde med herrarnas klunga i 1 mil, sedan blev jag och en kille själva. Hade ett fint samarbete hela loppet och vi var nog glada båda två att vi hade någon som hjälpte till att dra och hålla farten. Var större klungor som jagade oss bakåt. Hade kanonfin service av två norska tjejer och en man. Som körde bil längs banan och gav mig dricka, gel och hade reservstav ifall - stort tack till er! Min tid på loppet blev 3:33, något som den norska speakern pratade på att i gamla dagar hade minsann en norrman vunnit en VM-5 mil på samma tid….här som jag åkte 8 mil. Det som också var glädjande var att jag förbättrade banrekordet med hela 9 minuter mot den tiden jag hade förra sommaren. Så på två år har jag förbättrat mig nästan 20 minuter. Stort tack till arrangören som hade ordnat allt så fint! Vi fick mat efter målgång samt att de hade samlat ihop ett fint prisbord till typ alla deltagarna. Ett lopp som ni bör testa nästa sommar, finns även en ”light”-bana på bara 30 km. Mer info på: http://www.kjosen-il.no/olaf_sk_lop.html 

Dagen efter var jag med Oslo Sportslager till Torsby, där skidtestning stod på mitt program. Den här gången skulle jag inte testa nytt material från Salomonfabriken, utan gå igenom min befintliga skidpark. Det är ju inte bra att ha allt för många par att hålla ordning på. Stort tack till Karl-Martin och Hanse som var de som hjälpte mig med skidprepp och testning. Skönt köra en ”dubbel- o trippel-test”, dvs att vi alla åker igenom paren och skriver ner egna kommentarer. Intressant då vi nästan helt var överens om skidans egenskaper, när vi senare jämförde våra resultat. Det gällde vara hård och jag var kanon nöjd att reducerat ner med 2/3 av min skidpark. Har ju flera nya par in i parken och då måste helst något ut för man skall ha bra ordning och kontroll. 

Från 3 testdagar i Torsby blev det att åka hem till Uddevalla via Oslo. Kul att komma hem till sitt hus också. Men blev bara två dagar där innan det åter var dags att ”packa ur och i väskan”, som så många gånger tidigare. Jag bor typ i min väska, hihi! Nu var det Svenska Mästerskapen på rullskidor i Falköping. Loppet var 29 km på slätterna för att avslutas med en tuffare backe upp till målet på Mössebergs topp. Det var mycket vind så svårt att få någon att dra så jag var ofta framme för att hålla en högre fart. Vid ca 1 mil kvar släppte konkurrenten Annika Löfström. Nu var landslagstjejen Hanna Falk kvar och hon låg klistrad i min rygg. Hon har ju en stark spurt så jag fick sätta in en stöt precis när backen började upp till målen, en långspurt fick det bli. Kände att jag fick en lucka direkt och kunde utöka så i målet var jag 11 sekunder före. Det blev ett härligt SM guld till min samling som nu är uppe i totalt 22 SM-medaljer varav 11 guld (från: skidor, rullskidor, terräng- och banlöpning). Istället för blomstercermoni hade de i Falköping ”Ostcermoni”, perfekt när jag kom hem hungrig på kvällen att ta deras goda ost på knäckebröd! Tack till arrangören för fint lopp samt till Katarina som gav mig dricka! Även tack till min vän Lars Axenfjord för fina foton från SM!

Samarbeidspartnere

1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8
RSS
For alt materiell på denne websiden www.skisandra.com gjelder copyright.
For dem som vill anvende material kan kontakte meg så kan jeg eventuelt sende bilder.