21.08.13 - Skarp syn inför Alliansloppet....

Idag har det varit en dag med kontroller, först bilbesiktning och sedan synundersökning. Båda är ju viktiga i en skidsatsning. Måste ju transportera mig säkert och bekvämt mellan träningsläger, sponsormöten och tävlingar. Bilen gick igenom så nu kan jag rulla runt i ett år till.  

Synen är något som är viktigt. Det är ju egentligen en enorm påfrestning för ögat när man är en skidtjej som satsar långlopp. Ta tex en träningsvecka i Torsby när det går från – 3 grader till +25 grader på några sekunder. Eller när jag susar nedför en backe på rullskidorna. På rullskid VM sist i Norge var det en bil som låg bak oss i 70 km/h och vi rullade ifrån med skate tävlingshjul! Så har nog en maxfart på ca 75 km/h! Att sedan tävla i upp till 95 km på vintern i -23 grader är också tufft för ögat. Då är det viktigt med en duktig optiker och bra linser.  

Mitt tips är Specsavers på Torp Köpcentrum alternativt inne i Uddevalla centrum om ni bor i närheten av Uddevalla. Mycket trevlig och kunnig personal, samt stort utbud av både linser och glasögon. Mina ögon hade samma styrkor sedan 2006 så är skönt att se att det inte blivit värre, är ju redan halvblind ;-). Men det spelar ingen roll för med nya linser är det en skarp vardag både när jag idrottar och läser en bok. Tack till Specsavers på Torp köpcentrum för fin uppföljning idag!  

Annars laddar jag till Alliansloppet nu. Idag har jag kört ett maxstyrkepass samt löpning. Det kändes bra! I förrgår hade jag ett bra hårt intervallpass i Oslo med mycket stakning samt styrkepass på eftermiddagen. Igår var det vilodag och resdag från Norge till Sverige. Satt och tänkte på var det är bäst att bo. Svårt komma fram till ett svar, för båda länderna är ju fantastiska. Men att komma hem till huset är fantastiskt! Se att äppleträdet som förra året bara fick 1 stk äpple, nu hade minst 100 stk efter att jag och en kompis läst trädgårdsbok och beskurit – bara det är ju vardagslycka! Det hade även kommit fullt av björnbär och amerikanska blåbär att ladda upp med.  

Önskar er alla en fin kväll och hoppas att ni tar vägen till Trollhättan på lördagen och hejar mig fram i Alliansloppet – världens största rullskidstävling. Loppet är i år 48 km och går i tre varv med start på bron vid slussarna, sedan via Båberg och in mot Trollhättan igen för varvning/målgång. Starten går kl 14:10 och om ni inte kan vara där live kan ni kolla in TV4 Sport som direktsänder från loppet.

Samarbeidspartnere

1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8
RSS
For alt materiell på denne websiden www.skisandra.com gjelder copyright.
For dem som vill anvende material kan kontakte meg så kan jeg eventuelt sende bilder.