31.07.12 - Sioo – en ny vinnare i längden ….

Jag är en person som gillar att testa nya produkter. Det är väl en naturlig del av människans vilja till utveckling. När jag såg mitt altangolv till huset insåg jag att det behövde en behandling. Har tidigare erfarenhet av att olja in det tryckimpregnerade virket på mina föräldrars sommarställe. Blir oftast fint första gången, men sedan blir det allt mörkare och fulare. Samtidigt som det nästan krävs en årlig inoljning.

 

Nu hade min kära mor läst ett reportage om en ny produkt som skulle hålla i ca 10 års tid och dessutom ge en fin ljusgrå yta istället. Eftersom mitt hus är vitt med gråa knutar, tänkte jag att en ljusgrå nyans på altangolvet skulle passa fint. Jag läste på Internet och tog kontakt med företaget. Det såg ju så fint ut på bilderna på deras hemsida, dessutom finns följande fördelar med produkten Sioo:

 

  • Den nya generationen träskydd med miljö­vänlig kiselteknologi. Vattenbaserad och biocidfri. Passar allt trä, ute som inne.
  • Ljus, ren, mycket vacker träyta utan pigment. Ytan är UV-säker, behagligt len, vattenavvisande och stickfri.
  • Upp till 10 års hållbarhet med enkelt under­håll. Ingen ”årlig oljning”. Kan övermålas.
  • Aktiv och förebyggande verkan mot alger, mögel och skade­insekter. Även rötskyddande, träförstärkande och brand­hämmande.

Detta var ju verkligen spännande! En solig dag, ja det var typ i slutet av maj J. Så la jag ner några timmar på altangolvet. Först körde jag en rengöring med min högtryckstvätt där jag satte på altantvätt-tillbehöret. Blev redan där en fin skillnad. Efter det torkat strök jag på två lager med Sioo nr 1 (Träskydd). Använde pensel i hörnen annars var en roller på skaft enklast. Efter det hade torkat in var det dags att stryka en gång med Sioo nr 2 (Väderskydd). Det var ett behagligt jobb eftersom det är en miljövänlig produkt.

 

Nu var träet lite gulaktigt i tonen, men sedan börjar det ske i process träet. Träskyddets verkan uppkommer då kislet, efter att det trängt in, bildar fasta kristaller. På det viset mineraliseras (fossiliseras) organismen. Sioo bekämpar aktivt angrepp av såväl alger, rötsvampar som insekter. Därutöver ges ett långvarigt framtida skydd mot dessa skadegörare. Träytan förstärks och får en uppfräschad fin lyster.

 

Visst låter det bra? Men jag ville inte skriva till er förrän jag själv sett det. Nu har det gått några veckor och jag kan bara säga en sak – är verkligen imponerad av den här produkten! Det är en ren njutning att se ut över sitt altangolv, blir verkligen vackert ljusgrått. När det regnar så ”pärlar” sig vattnet och golvet har blivit så där härligt lent att gå barfota på. Grannar och kompisar instämmer. Gå in på min huvudsida igen, där ser ni två bilder jag tagit från min altanhörna. Innan och efter Sioo-behandlingen, stor skillnad eller hur?

 

Är ni nyfikna kan ni läsa mer på: www.sioo.se

Samarbeidspartnere

1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8
RSS
For alt materiell på denne websiden www.skisandra.com gjelder copyright.
For dem som vill anvende material kan kontakte meg så kan jeg eventuelt sende bilder.