19.12.13 - Silva lyser upp vintrigt Sjusjøen!

Efter att ha varit boende i min fina Salomon sportbag i nästan 1 månads tid var det härligt att komma till lägenheten i Oslo. Möttes av härlig julstämning eftersom jag hade pyntat med adventsstjärnor, minijulgran och jultomtar innan jag åkte upp till Beitostølen. Ute på balkongen låg det dessutom snö och min LED-belysningen lyste upp där så fint i mörkret.

På Gålå hade jag ju ett kanonlopp på söndagen där jag gick ikapp en norsk tjej som är med i landslagets regionlag. Det skedde redan efter bara 2,7 km åkning och hade då alltså åkt 30 sek snabbare. Jag hade en klar ledning för hörde att norskan låg delad tvåa med en annan tjej när vi passerade hennes tränare. Tyvärr blev jag påkörd av henne nerför och hann inte ens ta emot mig med händerna. Blev ett hårt fall på den packade konstsnön och landade på mina stavar. Hade riktigt ont i kroppen och dessutom var ena staven sönder så blev tyvärr inte mer än 3 km för mig. Hur det gick med norskan då? Det var folk som sett hur hon hade kört där och hon blev diskad. Oavsett får jag ta det positiva med mig att formen var bra och att jag är glad att jag inte bröt något i kroppen.

Dagarna i Oslo blev tyvärr allt för få. Hade ett härligt skidpass inne i Sørkedalen där jag åkte 2:30 tim. Hann även med härligt styrkepass på bästa gymmet i Oslo – Elixia på Sjølyst. Märkte dock att det inte var mycket snö och förstod när jag såg på YR.no att skidföret skulle försvinna. Vill ju helst slippa resa för att träna eftersom det ändå är mycket resor på helgerna till tävlingar. Men vill ha bra träningsmöjligheter och det var det bara att boka in en stuga på Sjusjøen fram till 27,e december. Så det var härligt att åka ifrån gråväder, slask och regn och komma upp till fullmånen som gnistrade i ett vinterlandskap.

På tal om ljus i vinter, så är jag mycket glad att kunna presentera att jag fortsätter mitt samarbete med pannlampsproducenten Silva. De har kvalitetsprodukter som jag använt i många år. Den modellen jag nu använder till skidåkningen är Silva Sprint. Lyser upp hela 140 meter så då kan jag lugnt åka snabbt nerför slingriga backar men ändå se tydligt. Kommer också att använda modellen Trail Speed Elite när jag löper och även ibland på skidor, mtb m.m. Den är mindre och lättare men har ändå bra ljusegenskaper. Har dock inte fått möjlighet att testa den här. Men Sprint-modellen kan ni lätt satsa på, ger mkt ljus och det märks att det är en kvalitetsprodukt. Varför inte som en fin julklapp? Kolla in www.silva.se alt www.silva.no

Samarbeidspartnere

1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8
RSS
For alt materiell på denne websiden www.skisandra.com gjelder copyright.
For dem som vill anvende material kan kontakte meg så kan jeg eventuelt sende bilder.