01.09.14 - Seger på rullskidorna i helgen

Livet är fyllt med konstraster! Ena veckan är det ambulanstur andra veckan kan man äntligen få stå på startlinjen igen.  

Som ni säkert har märkt så har det varit lugnt på www.skisandra.com ända sedan i vintras. Många som nog undrat om jag har slutat eller hur det är.  Det har minst sagt varit en tuff period sedan i vintras. Att tävla och pressa sin kropp till max i 50 km uppe på höghöjd med ett Influensavirus A (värsta sorten) i kroppen är något som absolut ingen bör göra. Om jag hade varit synskt och förstått det, borde jag ju ha brutit loppet. Men det som är min styrka att kunna pressa mig hårt, kan också vara ödesdigert när jag omedveten hade ett aktivt virus i kroppen den dagen. Formen hade ju varit så bra så min tanke var att det var någon oförklarlig höghöjdssmäll som jag kände av i loppet. Jag ville ju ta mig i mål och ta värdefulla poäng i totalcupen eftersom alla loppen räknas (borde kunna räkna bort nåt lopp vid sjukdom/frånvaro). 

Efter att ha legat inne på sjukhuset i Oslo med Influensavirus A sjukdom förstår jag nu verkligen att äldre och sjuka dör av det viruset. Från att vara ung o stark till att bli helt utslagen. Hoppas alla ni som är i riskgrupper tar influensavaccin varje höst, ett tips från mig iallafall. Jag har efter det varit mer eller mindre stamkund hos sjukvården sedan mitten av januari. Intressant så här i valtider att få känna på hur sjukvården fungerar i Sverige. Jag hoppas på att det blir ett maktskifte. Allra helst hade jag sett en förändring där vi istället för att föda alla våra regionpolitiker i Sverige istället borde lägga de pengarna på själva vården. Vet ni om att regiondirektör i Västra-Götalandsregionen tjänar mer än vår statsminister (170 000 kr/mån plus 25% av årslönen i pensionspremie (utöver lönen) plus 3 miljoner om hon sägs upp)! Bättre låta staten styra över sjukvården och att då ha målet att ge likvärdig vård oavsett var i Sverige man bor. Det är synd om både patienter och de som jobbar inom sjukvården idag. Väntetider och stressade läkare/sköterskor är så vanligt. Att få brev om att det är 3-6 månaders kö för en röntgentid eller inte ens att de kan säga någon tid om hur länge du skall få vänta på ett ultraljud på ditt hjärta. Det är så att du måste orka stå på dig och följa upp med telefonsamtal för att få vård, trots att man är sjuk. Nog om politik, det får vi ändå mycket av så här i valtider men det är viktigt för oss alla.

I fredags var jag igen på länssjukhuset NÄL, där jag fick göra Ultraljudsundersökningen på hjärtat och äntligen få avklarat att den delen var ok. Jag har extremt lite träning sedan i vintras och flera veckor med noll timmar. Men jag längtar så efter att komma ut och träffa alla idrottsvänner igen. Så bestämde mig sent på fredagen för att ta turen till Ulricehamn och Borås för att köra rullskidsloppet Höstrullen. Kändes lite ovant att komma till en tävling så oförberedd och fullt medveten om att inte jag har någon form alls. Men det viktigaste är att kunna vara med ute igen. Tävling är ju fin träning och inte minst skönt för huvudet att känna att jag är med ute igen.

Jag tyckte trots allt att kroppen fungerade bra på loppet Höstrullen. Gick mycket på min teknik, rutin och huvud. Blev liggande själv ibland i loppet och det är ju lite som i cykel att det är fördel att samarbeta i en klunga för att hålla farten uppe. I år körde vi på 2,or istället för snabba PU-hjul som föregående år. Det var dessutom våt asfalt och lite mer tungrullat, vilket blev en bra genomkörare för oss. Temperatur ute var höstlikt men med sköna långa Salomon EXO tights samt kort kompressionslinne i EXO fick jag en fin tävling. Jag körde även med min nya Polar V800 pulsklocka. Det var intressant att se återhämtningstiden för loppet….4 dagar och 10 timmar! Oavsett hade jag en trevlig dag och det är skönt att kunna genomföra en tävling igen! Tack till ni som stöttat/ar mig i motgång, det är då man ser vilka som är ens äkta vänner! Kram på er

Kolla in: http://bohuslaningen.se/sport/1.3398001-hansson-pa-vag-tillbaka-efter-tuff-sasong

http://www.sweski.com/sandra-och-marcus-bast-i-hostrullen.5564468-184999.html 

http://www.langd.se/sandra-och-marcus-snabbast-i-sjatte-hostrullen.5564226-86106.html


Samarbeidspartnere

1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8
RSS
For alt materiell på denne websiden www.skisandra.com gjelder copyright.
For dem som vill anvende material kan kontakte meg så kan jeg eventuelt sende bilder.