10.06.13 - Seger på årets första rullskidslopp...

I söndags var det premiär att sätta på sig de snabba tävlingsrullskidorna och få startnummer på bröstet. Det har blivit lite av en tradition för mig att starta rullskidssäsongen med det fina loppet "King of the hill" i Göteborg. Numera bor min kära bror med familj bara dryga kilometern från målet. Åkte ner på fredagen så jag hann att mysa lite med min brorson Max. Han är en fin liten kille som är jätte snäll och som bäst håller på att lära sig gå. Han gillar också musik, att dansa, är fascinerad av lampor och att kolla på kråkor. När han luktar på altans blommor är han hur söt som helst :-) .  

Först på tävlingsdagen var det en prolog i skate. Banan är som vanligt ca 3,5 km uppför. Sedan jag flyttade in till Norge har jag fått en annat perspektiv på benämningen uppförsbackar, men eftersom jag har kört få intervall pass visste jag att ändå skulle bli jobbigt. Vädrets makter var på bästa humör så solen sken och det var riktigt varmt och härligt. Jag som hade kollat in på yr.no, klart.se och smhi.se tidigare och därmed skruvat på regndäck på ett par. Tänkte att det var bäst att vara väl förberedd när jag nu ändå hade ordnat regndäck till rullskidssäsongen. Vill ju slippa bli Bambi på "hal is" ifall asfalten är våt. 

Vi startade med 30 sek mellanrum, jag så en herråkare framför mig. Som vanligt slog tävlingsinstinkten till och jag tänkte inte så mycket få att jag ej kört skateintervaller i år än. Tog snabbt in han framför mig, men när jag sedan passerade märkte jag plötsligt både motvind och att jag inte hade sånt tryck som jag ville. Hade nog öppnat lite väl tufft. Men fokuserade på att behålla tekniken mest möjligt fram tills mållinjen. Skärde den och kände att det var roligt att komma igång med tävlingar. Är ju faktiskt den allra bästa träningen du kan få också. Tvåa var en tjej från Norrland med meriter från juniorlandslaget och bla Mora Nisse-stipendiat, det skiljde 2 sekunder så det var upplagt för en spännande jaktstart. 

Under pausen var det trevligt att umgås med alla härliga rullskidsåkare, blev en fika i SAIK-stugan för att fylla på ny energi. Snart var det dags att värma upp igen. Denna gång var det jaktstart utifrån totalplacering, alltså blandat herrar och damer. Det är bra för då startar vi flera nästan samtidigt, gillar ju att jaga. Nu gick det betydligt bättre, hade nog "väckt" kroppen men framförallt är ju mina muskler mest vana med att åka klassisk genom att nästan alla långloppen går i den stilen. Kände inte alls av trötthet på samma sätt och det är kul när det känns att man har trycket uppe ifrån start till mål. Gick i mål och hade utökat till en seger på 44 sekunder och 1:58 till tredje platsen. 

Stort tack till Göteborgs SK för ett mycket fint arrangemang! Även imponerad över det fina prisbord som ni ordnat till loppet. Fick med mig hem ett par nya skate rullskidor för segern i helgen. 

Även tack till Andreas för de fina korten som togs i helgen!

Samarbeidspartnere

1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8
RSS
For alt materiell på denne websiden www.skisandra.com gjelder copyright.
For dem som vill anvende material kan kontakte meg så kan jeg eventuelt sende bilder.