09.02.10 - Seger på hemmaplan

Ibland är det skönt att ha en helg hemma och slippa resa i timtals.....men tro inte jag låg på latsidan i helgen.

Det är kul att resa som skidåkerska, jag har varit på många fina platser och mött massor av intressanta människor. Men ibland är det skönt att vara hemma en helg. Det var min plan nu i helgen. Jag packade bilen och var på tävlingsarenan på 15 minuter. Min klubb Rustad IL är medarrangör till Østmarksrundan och jag skulle tävla 30 km där. Det är stora kontraster i mitt idrottsliv. Nu var det ett moment till som jag normalt inte gör vid tävling – vallningen. Men de loppen jag inte själv vallar så är jag ändå involverad till 100 %. Det är ett teamwork mellan mig och vallaren. Det är mycket upp till mig hur skidorna blir. Jag påverkar om det skall vara fler lager med fästvalla och hur långt de skall läggas.

Kvällen innan Østmarksrundan blev det några timmar nere i vallaboden. Att lägga pulver var inte aktuellt för den här tävlingen men jag lade ett högfluorglider istället. Väl på plats så fick jag komplettera med två lager VR55 eftersom det var lite glatt i spåren och minus en grad.

Loppet blev en bra genomkörning för mig och tiden var drygt 1,30 tim. Fick träna på spurt in mot målet med två herrar. Även om jag inte är i samma klass så har ju min tävlingsinstinkt (:-) och så är det bra att träna på spurter. .

Idag har jag varit i vallaboden i 4-5 timmar. Ibland hade det varit bra att ha en serviceman, som de flesta landslagsåkare och team har, som sköter och har kontroll på dina skidor. För det är ett tids- och resurskrävnade jobb. Men där är jag inte idag så då pysslar jag med mina fina Salomonskidor själv och njuter lite god musik från radio Norge.

Samarbeidspartnere

1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8
RSS
For alt materiell på denne websiden www.skisandra.com gjelder copyright.
For dem som vill anvende material kan kontakte meg så kan jeg eventuelt sende bilder.