18.01.10 - Seger idag - bra känsla inför NM

I dag var det dags för skilathon, double pursuit, skidbytte....ja den nyare tävlingsformen har många namn. Det var dags för Oslo Skifestival som pga utbyggningen av Holmenkollen fick gå på Lygna 10 mil norr om Oslo. Först var det 3 km klassiskt sedan skidbyte och 3 km skate på slutet.

Märker att jag börjar bli gammal, hehe! I Tjeckien glömde jag tävla med drickabältet på och idag var jag nog lite blind för jag fick med skateskorna istället för skilathonskorna. Jag som vanligtvis är ganska skärpt av mig, hmmm. Märkte det när jag började testa skidor, det var inte alls så bra känsla och svårare att få fäste eftersom skateskon har så hård sula. Men men, se det som en utmaning att behärska diverse oväntade händelser intalade jag mig. Att se nåt positivt i allt som sker! Tur det inte var nästa helg på NM som är viktigare.

Pang - startskottet gick!  Jag satte av i hög fart för att få en bra position och undgå incidenter. Låg i ryggen på en tjej näst först. Klassiska delen gick bra trots lite annorlunda teknik i skateskorna. Min vallare/tränare såg faktiskt att jag åkte på ett konstigt sätt. Växlade först och hade typ tre sekunder i försprång. Hade inte tränat något på själva skidbytet men höll huvudet kallt och det gick snabbt och bra. Då var det dags för skate, trodde nog att de andra skulle komma ikapp men så blev det inte. Det blev istället ett bra kvitto på att formen är på god utveckling och jag vann loppet med 13 sekunder. Extra roligt med en dubbelseger då min klubbkompis Lena Jensen gjorde ett mycket bra lopp och blev tvåa.

Nu skall jag koppla av - äta tacos och se på en film!

Vi hörs! 

 

 

Samarbeidspartnere

1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8
RSS
For alt materiell på denne websiden www.skisandra.com gjelder copyright.
For dem som vill anvende material kan kontakte meg så kan jeg eventuelt sende bilder.