20.10.13 - Seger i Västsvenska rullskidscupen och Rådarullen...

I söndags åkte jag än en gång till favorit träningsplatsen Torsby. Den här gången skulle även min norska klubb Strindheim IL ha läger där så kul att träffa sina klubbkompisar. Träningen i Torsby gick bra och jag fick köra det jag ville alla dagar utan om dag då jag inte kände mig helt 100 %. Men då vilade jag hela dagen istället och på kvällen så kände jag mig bättre så blev ett styrkepass i gymmet. Några exempel på pass jag genomfört:

• Klassisk rullskidor på rullskidsbanan. Körde på 3,or och var mkt nöjd över att fixa att staka uppförsbackarna på nedre slingan med bra tryck. De är inte helt enkla ens på 2,or. Har blivit starkare och bättre tekniskt i år.

• Intervallpass klassiskt i skidtunneln. Körde 1 runda som växlas mellan höger- och vänstervarv. Totalt 6 intervaller med 1 min vila. Kändes riktigt bra!

• Skatepass i skidtunneln. Gick riktigt bra, skön känsla! De nya carbon skatepjäxorna från Salomon är bara helt fantastiska! Fick de förra hösten och det är typ samma skillnad som att löpa med en kraftig mängdsko för att sedan få en superlätt tävlingssko på benen. De väger typ inget och är ändå mycket stabila! Ni kan verkligen sa fram till när de kommer att komma ut i affärerna, vet dock inte exakt datum än. Den som väntar på något gott…

• Träningstävling klassiskt 10 km, 8 rundor. Lite ovant med intervallstart, men bra första genomkörare. Kände mig som starkast uppför i diagonalen. Bra träning på att passera folk, lite jobbigt ibland då det kändes som det typ var mest folk i de tyngsta backarna. Trots lite ovan känsla tyckte tränaren Ole Thonstad att det var ett bra insats av mig när han klockade in oss tjejer o killar.

• Löppass på hårda milen och på Hovfjällsleden. Härliga pass där jag njöt av alla höstfärger.

Kom hem i fredags kväll från Torsby och redan igår på lördagen var det dags att tävla igen. Kanske inte helt optimalt att komma från tungt läger men tar tävlingen som en del av förberedelserna inför vintern. Det är ju så kul att tävla också, samt att man träffas så mycket trevligt folk som är med och kör Västsvenska rullskidscupen! Det var alltså final i den cupen och loppet hette Rådarullen i Lidköping. Distansen var 33 km och vi åkte två varv på en lätt kuperad bana. Starten gick och jag lyckades hänga med tätklungan i ca 10 km. Men när Samuel Norlèn (204 cm lång!) tryckte till så har i alla fall inte jag någon chans att hänga på. Fältet sprack upp och jag körde i andra klungan. Försökte få till att vi skulle hjälpas åt och dra växelvis, var med några nya ansikten jag inte sett tidigare och märkte att det inte är samma rutin. Men hade också med några som är riktigt rutinerade så det funkade ändå relativt bra. Jag hade kanske inte det trycket man vill ha efter hårdträning i Torsby, men lyckades bita ihop och var med ändå in till målet där herrarna spurtade vilt. Tjejdäng är det väl det sista de flesta vill ha ;-)…. Efter loppet var det dusch på Rådahuset och trevlig fika ihop. Sedan åkte vi till Lidköpings stadshotel där det var prisutdelning för Västsvenska cupen. Blev seger både i Rådarullen och i den totala cupen. Tack till alla som engagerat sig i cupen och tävlingen, ni är duktiga som ger oss åkare möjligheten att delta på fina och trevliga tävlingar under rullskidssäsongen. Nu har jag två tävlingar som återstår innan asfalten byts ut mot snö. Kommande helg arrangerar Bovallstrands SK rullskidtävling med start i Dingle (34 km klassiskt på 1,or) samt helgen efter då det är Rollsborundan i Kungälv.

Samarbeidspartnere

1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8
RSS
For alt materiell på denne websiden www.skisandra.com gjelder copyright.
For dem som vill anvende material kan kontakte meg så kan jeg eventuelt sende bilder.