23.02.10 - Seger i Tartu Skimarathon och nu väntar Vasaloppsveckan..

I helgen som var har jag varit på kryssning...inte till Karibien men väl till Estland.

Mitt i skidsäsongen har jag hunnit med en kryssning alltså, det var en annorlunda upplevelse. Men först lite om loppet i helgen. Vädret blev betydligt snällare än vad prognosen hade visat. Det var ca -8 till -12 grader under loppet, inget snöfall och en beskedlig vind. Jag fick hjälp av Svein Tore Sinnes pappa Trond Helge med vallningen. Han gjorde ett jättebra jobb, hade både bra fäste och glid. Stort tack till dig för hjälpen!

Tartu Skimarathon är ett proffsigt arrangemang och det var deltagarstopp i loppet för det var många som vill tävla - 6500 deltagare. Starten gick bra och jag höll en god fart från starten och genom hela loppet. Blev lite förvånad när jag redan efter någon kilometer märkte att nästa tjej måste vara en god bit bakom mig, såg i allafall ingen. Jag kom med ett bra herrgäng och vi följdes åt under nästan hela loppet. Banan är mycket fin med en hel del uppförsbackar blandat med lite stakpartier. Arrangören hade fått till fina spår, det var 4 stk hela vägen. Fick tidsrapporter under vägen hur långt före nästa tjej jag var: 45 sek, 1,25 min, 2,30 min och på slutet ropades att nu kan njuta av segern in mot mål. Men jag höll ändå en god fart och avancerade i fältet den sista milen. Blev 37,a totalt i startfältet. Vill passa på att tacka Salomon i Estland och även Karlslunds IF för hjälp med drickalangningen. Det löste sig bra! Största tacket skall min kära Harald ha för all hjälp och den fina Estlandsturen vi fick. Du är guld älskling!

Så tillbaka till hemresan med MS Victoria. Vi hann precis med färjan. Väl på båten blev det en otroligt skön dusch först. Sedan unnade jag mig massage i en timme, det var underbart! Massören var duktig. En tur på taxfreen och sedan skulle Harald dubbla pengar på Roulette- det gick inte så bra. Det mest exotiska var all is långt ut på havet. Hela båten gnisslade och när vi var ute på däcket och såg all is och snödrivor hade vi kunnat vara på Antarktis. Det var en häftig upplevelse när färjan kämpade sig fram och bröt isen.

Imorgon eftermiddag reser jag till Mora så nu är det full fart!

 

 

Samarbeidspartnere

1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8
RSS
For alt materiell på denne websiden www.skisandra.com gjelder copyright.
For dem som vill anvende material kan kontakte meg så kan jeg eventuelt sende bilder.