10.07.11 - Seger i Strömstad och socialt med IK Stern

Sommaren är här! Jag får massor av energi av den svenska sommaren. Visst är vädret ostabilt, men det är så härligt med ljuset och sommarkvällarna. Absolut bästa tiden för träning! Har gott om tid att träna och temperaturen är perfekt.  

Hade en väldigt fin vecka i Torsby på Valbergsängen. Får verkligen tränat bra och varierat där! Nu sist testade jag också nya skidor med Salomon. Fransmännen är väldigt duktiga och har utvecklat skidorna fantastiskt. Blev väldigt nöjd med några nya klassiskt och skatepar, de går rakt in i min tävlingspark!  

I förrgår öste regnet ner när jag var på plats på Hafstens camping på Västkusten. Men då tänkte jag på ett uttryck som jag hört från någon klok person. ”Det ser alltid värre ut när du ser regnet inifrån, bara att ge sig ut”. Tog på mig rätt kläder och väl ute var det inte så farligt. Blev en fin klassiskt rullskidstur på 3 timmar.  

Igår lördag var jag till Strömstad för att delta på löpartävlingen Strömstadmilen. Jag valde 5 km-banan, för att loppet går på asfalt och jag ville skona benen samt få lite ”speed” i dem. Banan är ganska krävande med en del uppförsbackar samt friska sommarvindar. Hade tränat maxstyrka på förmiddagen på Hafstens campings gym, dock mest överkropp, mage och rygg. Utifrån banrekordet av kenyanskan på 18:22 förstod jag att målet fick bli att pröva komma under 20 min. Starten gick och det kändes ganska bra. Som skidåkare har jag inte det lättaste steget jämfört med när jag var ”Hälle-friidrottare” på sommarhalvåret som ungdom. Jag har fortfarande banrekordet som 11-åring på 1609 meters banan med km-tiden 3:18! I damklassen var det över 90 deltagare och vi startade ihop med alla herrar samt de yngre klasserna som löpte 5 km. Det är kul med större startfält. Kände att jag hade bra kondition och styrka när jag kämpade på i loppet. Tog lite överraskat en seger och nådde mitt mål med tiden 19:39.  

På lördagskvällen blev den en tur till Göteborg för att äta middag med ett härligt gäng från IK Stern som jag känner. Vi besökte Linnéterassen för en bit mat och dricka. De har många ivriga i min ålder som satsar på skidor framförallt på långlopp. Dagen därpå möttes vi kl 09:30 på Skatås för att löpträna. Det blev den svart/vita 18 km rundan på grusväg men mest fina stigar. Terrängen var härlig och det blev ett fint pass. Efteråt kopplade vi av med sol, bad, mat och beachvolley vid Delsjön. Härlig helg på Västkusten! Tack IK Sternare för jag fick mig ett fint träningspass med er idag!

Samarbeidspartnere

1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8
RSS
For alt materiell på denne websiden www.skisandra.com gjelder copyright.
For dem som vill anvende material kan kontakte meg så kan jeg eventuelt sende bilder.