29.11.10 - Se film från styrkepass....

.... i helgen blev det en bra träningshelg i Oslo istället för iskallt lopp på Gålå med magert startfält pga kylan.

Det gäller att ta hand om sig för att lyckas när det gäller. På Vasaloppet ställer jag till start om det såväl är -35 grader, men när det istället är ett vanligt lopp (som jag mest tar som en genomkörare) tar jag inte samma risk. Därför blev det ingen tur till Gålå i helgen där temperaturen låg mellan 16-21 minus utan jag var kvar i Oslo och fick en bra träningshelg istället.

Det är inte massor snö men det finns iallfall många mil med skidspår här. I helgen har jag åkte ett klassiskt långpass, kört styrkepass och kört ett hårdare skatepass. Igår kväll kom det mer snö så det ser ut att bli en fin vecka med strålande sol i prognoserna. Jag känner mig stark och frisk!

Det är endel folk som undrar hur jag kör styrka. Det är såklart massor av olika övningar och olika mål med passen. Maxstyrka, uthållighets, stabiliserande och explosiv styrka är exempel på det. Jag hade kunnat ha en liten föreläsning om bara styrka så det är svårt att få plats med det här. Nu i helgen körde jag ett specialpass som jag har lärt mig av en naprapat i Trollhättan. Det är en blandning av massor övningar som jag kör och ett tufft pass. Kommer faktiskt upp emot 155-160 i puls när jag kör det och hela passet ligger jag på samma puls som när jag åker en normalt kuperad bana på skidor. Passet tar 30 minuter och jag brukar komplettera med endel maxstyrka på överkropp och bål efteråt. Se endel av övningarna från passet på filmen nedanför.

Har fått ny pannlampa från Silva! Har använt det märket i alla år och är mycket nöjd. Det är ett säkert val nu när det är mörka tider och massor av spår lockar även på eftermiddag/kväll. Modellerna jag använder är XCL och X-trail plus, då är det inget problem med skid- och löpturer där det inte finns ljus. Se www.silva.se om ni är intresserade.  

Nu har det kommit 20 cm snö i Uddevalla, jättekul att det blir lite vinter på västkusten! Då kan mina svenska klubbkompisar i Uddevalla IS få sig en skidtur också.

 

 

Samarbeidspartnere

1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8
RSS
For alt materiell på denne websiden www.skisandra.com gjelder copyright.
For dem som vill anvende material kan kontakte meg så kan jeg eventuelt sende bilder.