01.06.13 - Satsa på skidskytte?

Då är jag äntligen uppe i härliga Värmland och har träningsläger. Igår blev det en fin rullskidstur på klassiska Swenor 3:or, tänkte träna mer i år på de trögrullade rullskidorna. Tror det kan hjälpa mig till att höja mig ett snäpp till. Det är bra med nya inslag i sin träning! Snurrade först 15 km på rullskidsbanan i Torsby. Den är riktigt fin, har ni inte testat så bör ni ta er en tur där någon gång. Sedan åkte jag ut på bilvägen mot Kongsvinger. Där är det härliga uppförbackar med lätt lutning, perfekt att träna stakning. Efter någon timme mötte jag in kompis som kom med bil från Oslo och liftade med in till Torsby som guide. Blev en pitstop på ICA Toria och handla in mat. Efter dusch, mat och lite vila var det dags för pass nr 2. Det är en favorit i Torsby, att löpa hårda milen. Tar gärna någon extra slinga så det blir lite längre. Det är en fin terräng i Valbergsängen område, mjuk underlag och ganska tuffa uppförsbackar. 

Idag var det alltså premiär med öppning av skidtunneln för årets säsong. Härligt att åka på snö igen. Det är ju inte identisk teknik på rullskidor och skidor så bra att underhålla sin skidteknik. Det var också en del kringarrangemang i Torsby denna öppningsdag. En aktivitet var att vi fick fritt testa på skidskytte. Det kunde jag ju inte låta bli. Har en del erfarenhet av att skjuta, eftersom jag tävlade i luftgevärsskytte en kortare period som ungdom. Så först testade jag att skjuta stående och därefter liggande. Det är en riktigt kul sport som jag gillar att se på TV. Är säkert på att jag hade älskat att hålla på med den sporten också. Kul med det psykologiska inslaget. Men på min skidgymnasietid var ju inte skidskytte så inne, var man duktig på skidor satsade man på längd istället. Dessutom är det ju en fördel att växa upp intill en skidskyttevall, så man kan träna skyttet som ung. Även om det var kul så är det bäst att hålla mig till min långloppssatsning, så det är inte någon fara att ni skall få se mig skjuta framöver. 

Efter ett klassisk pass i 2:10 idag i tunneln blev det andra passet maxstyrkepass med löpning. Ikväll skall vi ner och äta lite middag i Torsby. Blir garanterat extra många "raggarbilar" att se glida omkring, det är nämligen sk nostalgihelg i Torsby. Tycker faktiskt att det kan vara underhållande att se allt från vackra skinande amerikanare till rostiga skrothögar. Bara att höra den musiken bilarna spelar är ju en upplevelse, äkta Torsby-anda. Jag gillar ju Värmland och blev van med det efter mina 4 år på skidgymnasiet här. 

Imorgon blir det ett skidpass med teknikfilmning i skidtunnel, sedan väntar ett intervallpass med löpning på friidrottsbanan. 

Önskar er alla en fin lördagskväll!

Kolla in Valbergsängen sporthotells hemsida www.valbergsangen.se samt Torsby skidtunnels hemsida www.skidtunnel.se för mer info för härlig träning i Värmland.

Samarbeidspartnere

1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8
RSS
For alt materiell på denne websiden www.skisandra.com gjelder copyright.
For dem som vill anvende material kan kontakte meg så kan jeg eventuelt sende bilder.