24.01.12 - Salomon vinnare i stort skidtest...

...men en kropp som kämpar mot virus (körtelfebern) så är det härligt att se lite positiva saker.

Läste precis om ett väldigt seriöst och stort testupplägg som langd.se genomfört. Mer info:

54 modeller testade

Från de deltagande tillverkarna Atomic, Fischer, Madshus, Peltonen, Rossignol Salomon och Ski Trab testades 54 modeller. Tillverkarna hade ställt skidor i nio olika kategorier till test-teamets förfogande. De sex proffs-testarna från Toko Service team hade alltså ett ganska stort uppdrag att uppfylla under de två testdagarna. Skidorna i kategorin Race testades även i kompletta system, dvs. med skida, sko och medföljande bindning. Det innebar att åkaren fick lov att byta skor efter varje 1-km varv. Den tippade tidsplanen kunde dock hållas och vid middagstid den andra testdagen var protokollen fyllda med testresultat. Konstans -4 graders lufttemperatur och -6 graders snötemperatur bäddade för optimala förhållanden för skidtestning. Fasta och bra spår under hela testtiden gjorde förhållande rättvisa. Under testerna skulle många olika parametrar om varje skida fyllas i protokollen av de olika teståkarna. Tillsammans med bestämda tal för att kunna räkna ut ett värde skrev även testpersonerna några rader text om varje skidas egenskaper. Värdena räknades ihop och gjorde att man kunde få fram diagram över de olika skidornas egenskaper medan texterna blev till de korta sammanfattningarna. 

Det som jag blir väldigt glad över är att Salomons raceskidor får högsta poäng, både i klassiskt och skate!! Jag åker mitt fjärde år på Salomon och är imponerad över hur de har lyckats utveckla sina skidor till att vara helt i toppklass. Speciellt på skate har utvecklingen varit positiv. Klassiskt har de varit på topp hela tiden. Det som är lite tråkigt i Norge är att många är så traditionella här och håller sig till sina vanliga skidmärken, hade varit kul om folk valde att testa andra skidmärken. I Sverige ser jag att många insett att Salomon har kanonbra skidor. Det har ju blivit många segrar och framgångar i både långlopp och traditionellt. Daniel Tynell, Martin Larsson, Peter Larsson, Mats Larsson, Mattias Fredriksson, Matti Heikkinen, Evi Sachenbacher Steele och jag själv är några av dem som tävlar/tävlat med Salomonskidor. Själv hade jag förmånen att få testa Fischer (som jag kört hela tiden på tidigare), Madshus, Peltonen och Salomon efter min första Vasaloppsseger. Valet föll på Salomon och det ångrar jag inte!

Så om ni funderar på vilket skidmärke ni skall välja  kan jag varmt rekommendera Salomon. En viktig sak är också att ni går till en sportaffär som verkligen kan längdskidor. Att få en kunnig person att välja skidor med rätt spann till din vikt och skiderfarenhet är väldigt avgörande för att få härliga skidturer.

 

 

 

 

Samarbeidspartnere

1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8
RSS
For alt materiell på denne websiden www.skisandra.com gjelder copyright.
For dem som vill anvende material kan kontakte meg så kan jeg eventuelt sende bilder.