08.11.11 - Saknar en klassisk säsongsstart….

Saknar en klassisk säsongsstart….   

Jag hade verkligen sett fram till att få spänna på mig de klassiska skidorna och dundra iväg i Bruksvallarna. Äntligen hade det ju blivit ett klassiskt lopp på den svenska premiär helgen. Det har jag saknat i flera år tidigare och valt att åka i Beitostølen istället. Det har också haft viss betydning att dit är det en resa på bara drygt 40 mil istället för 100 mil till Bruks. Samt kanske det viktigaste att i Beitostølen har jag haft vallare och en serviceapparat runt loppen.  

Men i år har jag ordnat med en snäll vallare som skall hjälpa mig i Bruksvallarna. Har dessutom ett års träning till i kroppen sedan min comeback. I år har det gått mycket bra med träningen, har kunnat köra det mesta som jag velat. Har satsat på två höghöjdsläger i Ramsau och Val Senales, så det har blivit flera skidmil och härlig tunn luft i lungorna. Nu när det inte blev ett klassisk lopp på premiärhelgen, måste jag vara ärlig och säga att jag blev grymt besviken. Inte lätt att styra vädrets makter.  

Jag har ju sedan min comeback fått till det bättre på klassiskloppen. Som junior var jag väldigt jämn på de två disciplinerna. Men att jag nu har ett snäpp kvar på skate beror på flera saker. Tekniken hade ändrat sig betydligt på de 6-7 år jag var borta från skidsporten. Så där fick jag börja om från noll. Sedan har jag inte samma kraft i vänster lårmuskel efter muskelavrivningen hösten 2009. Det märker jag inte av på klassisk men en del på skate. Dessutom behöver jag få ännu bättre balans för att prestera optimalt på skate. Att sedan de flesta långloppen går i klassiskt gör att jag inte fått samma träning på skate. Men försöker träna ungefär träna hälften av de två stilarterna. Det är en bra variation samt att jag hela tiden jobbar med att bli jämngod igen.  

Först tänkte jag att det nog inte var någon idé att åka över 100 mil till Bruks för att bara gå ett skatelopp på några minuter. Hade ju sett fram emot att tävla alla tre dagarna! Ringde och bokade in ett nytt träningsläger på favoritorten Torsby. Där kan jag ju få både bra barmarksträning men också säkra snöförhållanden. Men när första besvikelsen hade lagt sig över att det bara blev ett enda skatelopp, så bestämde jag mig. Jag får åka dit och ta det som en utmaning! Tävla i det jag är sämst på. Blir oavsett kul att få på sig en nummerlapp igen. Dessutom är det trevligt att träffa flera av mina klubbkompisar i Strindheim som också kommer att delta. Jag hoppas det snart kommer nya chanser med klassisk skidorna på benen. 

Kolla in en artikel på den schweiziske skidåkningsportalen. Blev intervjuad i kabinbanan på väg ner från ett träningspass. http://www.nordic-online.ch/index.php?id=16&tx_ttnews[tt_news]=139&cHash=e564be09be8956d834109f21249306d0 

Ni får hålla tummarna på söndagen, jag tror det behövs!    

Samarbeidspartnere

1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8
RSS
For alt materiell på denne websiden www.skisandra.com gjelder copyright.
For dem som vill anvende material kan kontakte meg så kan jeg eventuelt sende bilder.