07.11.14 - Rullskidstest....

Jag fick förfrågan från en fransman om jag ville testa hans nyutvecklade rullskidsmärke Barnett. Det är bra att följa med på produktutvecklingssidan och här innebar det att hela rullskidsstommen är genuint producerad i karbon. Så jag svarade ja för att se vad det kan vara för spännande rullskida. Än är det lite tidigt att säga hur testen kommer att sluta eftersom jag fick dem såpass sent och det snart inte är rullskidsföre om vintern vill komma igång. Men här kommer mina första intryck av rullskidorna. 

Dem här skidorna är annorlunda mot de andra etablerade märkena. Eftersom stommen är helt i carbon och ihålig så är det fäst metalldelar med gängor där bindningen skall skruvas fast i. Skidorna känns väldigt lätta när jag känner på dem. På min första rullskidstur väljer jag en bana med inte de allrea värsta nedförsbackarna för att bli mer känd först så att allt funkar som det skall. Blir faktiskt skateskidorna som tar ut på testturen, tror nog att störst skillnad finns där eftersom jag förflyttar rullskidan mer. Susar iväg och känner att det känns lättare att flytta rullskidan än jämfört med vanlig aluminiumstomme. Skidan känns också stabil att rulla fram på. 

Jag har ju blivit helt såld på Salomons nya skatepjäxa i Carbon - Salomon Carbon Skate Lab. Den har ju ca 1/3 av vikten som de vanliga skatepjäxorna pga konstruktionen med mycket karbon. Har åkt på dem i två säsonger nu och det är som att jämföra den lättaste löpskon du finner med en stor klumpig mängdsko. Stor skillnad när du skall förflytta benen samtidigt som karbonet gör den stabil och vridstyv. 

Tillbaka till rullskidsmåarket Barnett. Jag är mycket nöjd och tycker det är kul att sporten utvecklas med nya material som finns. Sedan behöver jag ha mycket mer mil på dem för att säga om det har samma toppkvalitet om Swenor har. Det är ju otroligt viktigt att rullskidorna är säkra och håller mil efter mil. Där vet jag att Swenor levererar och jag är en nöjd Swenor tjej sedan 80-talet, så betydligt mer erfarenhet och mil där!

Samarbeidspartnere

1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8
RSS
For alt materiell på denne websiden www.skisandra.com gjelder copyright.
For dem som vill anvende material kan kontakte meg så kan jeg eventuelt sende bilder.