13.09.10 - Rullskidslopp är kanonbra träning

I helgen körde jag Olaf Skogslund's minnesløp och vann 30 km-tävlingen.

Att tävla året runt är väldigt bra träning. Varför skall man bara göra det några få månader om året när det är snö. Jag tycker det är både roligt och väldigt givande att få på sig nummerlappen året om. Du får samma in dina tävlingsrutiner och framförallt får du pressa dig mot dina motståndare både fysiskt och mentalt.

I fredags åkte vi till norska kustidyllen Kragerø som under sommaren femdubblar sin befolkning. Nu var det mörk och höstkänsla men arrangören hade bokat oss på fina SPA-hotellet så det var mysigt på fredagskvällen. Nästa morgon startade vi med en fin frukost och sedan tog vi färjan över till Kragerø. Den stannade på varje skär och plockade upp en dam här och en bil där....så vi fick se endel på resan över. Eftersom jag kännt mig lite irriterad i lungorna valde jag att åka 30 km istället för 80 km. Det blev ändå tillräckligt med den norska terrängen och vädrets makter som spolade regn över oss hela vägen.

Jag fick följe med några norska äldre junior killar. Men när jag drack på ett ställe av killen som arrangören så snällt hade ordnat till min hjälp fick killarna några meter. Jag lyckades inte då ta igen de utan åkte själv i drygt 20 km men sedan plockade jag en kille. Men hade fortsatt två framför mig. På slutet kom en rejäl stigning och jag kände att det fungerade mycket bra tekniskt för mig. Plockade 300 meter på en kilometer så det gick fort uppför, det är en skön känsla och jag känner att jag gått framår i de tuffa partierna. Borde nog har kört med diagonal på Toppidrettsvekan än stakning med frånspark som jag mestadels gjorde där. Har blivit starkare i benen med mitt nya styrkeprogram vilket ger utslag på diagonalen. Dagen slutade med en seger och en bra genomkörare. Efter loppet bjöd arrangören alla deltagere på mat. Jag och bröderna Aukland som också var med (Anders Aukland vann herrklassen), åt och hade det trevligt. Sedan var det prisutdelning där ALLA deltager fick pris från ett mycket väldukat prisbord, fint! Jag fick en fin "spegeltavla", en mössa och en vinflaska.

Hoppas fler hänger på nästa år för det här är ett mycket fint och bra lopp!

Samarbeidspartnere

1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8
RSS
For alt materiell på denne websiden www.skisandra.com gjelder copyright.
For dem som vill anvende material kan kontakte meg så kan jeg eventuelt sende bilder.