31.10.12 - Årets höjdpunkt…

??Jag är en person som älskar sommaren och vintern. En årstid som jag inte har hittat tjusningen helt med är hösten. Visst är det härligt en oktoberdag med orange-gula löv och frisk höstluft. Men det jag har svårt för är mörkret och allt för många regndagar. De sista fyra åren har det varit otroligt härligt att resa bort och få ett härligt avbrott i hösten. Att dessutom få komma till ett träningsparadis men fascinerande natur gör att det är träningsårets höjdpunkt.

 

Sitter på flyget och de 16 dagarna har gått extremt fort. Har haft tur med vädret som bjöd på mycket sol. Men har faktiskt upplevt alla fyra årstiderna under mina dagar i Ramsau. Har tränat i allt från bara sporttopp till att ha på mig de mesta jag hade i sportbagen, variation från en fin svensk sommardag till en kall vinterdag på bara någon dag. Träningsmässigt blev det som jag önskade. Har fått många mil på skidorna uppe på glaciären. Där jag hade 6 dagar enligt Inge Bråtens program, vilket innebär dubbelpass. Har också fått med mig 4 intervallpass och 2 maxstyrkepass. I år var det kul att det faktiskt kom så pass mycket snö att jag också fick till ett intervallpass på snö nere vid Ramsau ort. Det är en del lättare att få i sig syret vid 1000 möh än uppe på glaciären vid 2600 möh, där jag för övrigt bara kört lugna pass.  

Fick trevlig omväxling när min kompis Solveig Steinsland och hennes familj kom ned och var med sista veckan. Förutom att träna hade vi det trevligt med att få till ett ”eget” cafè ”Dachstein”, där vi satt och myste ihop med flera olika tesorter, kaffe och choklad. Vi kollade på filmer från glaciären, där vi fick chans att analysera vår skidteknik. Tack till familjen Steinsland för roliga dagar ihop!  

Landar sent i kväll i Oslo och under morgondagen blir det en tur till Sverige. Skall vara med på en skidträff med min svenska klubb Uddevalla IS samt ha möte med en sponsor. Troligtvis skall jag också köra en rullskidstävling i Kungälv på söndagen. Sedan blir det att packa bilen full och ratta mig till lägenheten i Oslo. Blir några lugna träningsdagar för att komma i ordning i lägenheten, för att sedan åka till Beitostølen för träning och säsongspremiär! Skall bli riktig skönt att komma igång. Först skall dock flygplanet snart landa kl 23:55 och all bagage fås med vidare på skidäventyren. Piloten sa nyss att det skulle vara en realistisk katastrofövning på Gardermoen så vem vet när jag får somna i kväll.

Samarbeidspartnere

1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8
RSS
For alt materiell på denne websiden www.skisandra.com gjelder copyright.
For dem som vill anvende material kan kontakte meg så kan jeg eventuelt sende bilder.