19.10.10 - Ramsaulägret gav goda svar...

Jag väntar och längtar efter att glida fram på snön....

Jag har inte fått nog efter två veckor i Ramsau. Hade mycket bra träningsläger med Rustad IL! Märker att jag blivit lite äldre och faktiskt endel klokare också. Vi hade mycket bra uppföljning av Morten Tomter i klubben med laktatmätningar (mjölsyrenivå i blodet). Jag har tidigare alltid legat lite högt, men samtidigt tror jag att det är individuellt. Jag kommer högt på maxtester och då borde det inte göra så mycket om jag ligger lite högre på distanspassen än de personer som har lågt på maxtester. Nu hade jag så låga värden som 0,6. Det som var bra var att jag snabbt fick ner värdet om jag låg lite högt.

På ett intervallpass hade jag 7,8 efter fjärde intervallen men efter den sjätte och sista hade jag 3,6. Den hade gått i lite lättare terräng. Jag kände också att efter vilan på 3 minuter var jag sugen att köra igen vilket visar på att jag har bra återhämtning.

Testade också nya Salomonskidor som de duktiga och trevliga fransmännen hade med sig till mig. De skateskidorna som jag testade var riktigt bra och jag är imponerad över utvecklingsjobbet de gör. Klassiskskidorna skall jag testa på nordisk snö.

Nu skall jag träna i Oslo tills det är tillräckligt bra med snö på Sjusjön, vill inte trängas med 1000 pers på 1 km utan väntar heller någon dag tills det finns 5 km klart. Igår körde jag löpning och mycket bra styrketräning på Rustads måndagsträning. Det är fysioterapeuten Stian som vägleder och plågar oss fint genom styrkepasset. Idag har jag haft en skön vilodag och har nyss klippt min tjockhårade Harald - hågfager eller var det inte så?

När kommer det vita guldet? Jag längtar.....

Samarbeidspartnere

1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8
RSS
For alt materiell på denne websiden www.skisandra.com gjelder copyright.
For dem som vill anvende material kan kontakte meg så kan jeg eventuelt sende bilder.