23.02.15 - Pressmeddelande "Ambassadör för Göteborgs Nya Arena"

Vasaloppsvinnaren Sandra Hansson blir ambassadör för Nordens största multisportarena

Bäckeforsbördiga och tvåfaldigt Vasaloppssegrande Sandra Hansson blir nu ambassadör för Nordens största multisportarena i Göteborg. Arenan öppnar till sommaren och kommer innebära möjlighet till skidåkning året runt.

Sandra Hansson har hållit på med längdskidåkning sedan hon kunde gå och har en lång meritlista med bland annat två Vasaloppsvinster, 21 SM-medaljer i 4 olika idrotter och seger i den totala långloppsvärldscupen. Nu ska hon arbeta med marknadsföring och event för Göteborgs Nya Arena, en 45 300 kvadratmeter stor arena som med sitt 1.2 kilometer långa inomhusskidspår ska lyfta skidsporten i Västsverige.
- Det känns jättekul att få kombinera min kunskap och mitt intresse för skidåkning med mitt jobb, säger Sandra. Att få bli en del av teamet inom SERNEKE koncernen som driver och marknadsför arenan är mycket inspirerande, fortsätter Sandra. Kan inte annat än att imponeras av grundaren Ola Serneke som med sitt engagemang, driv och kunskap har lyckats föreverkliga detta. Mitt mål blir att lyfta skidsporten i Västsverige samt att skapa flera spännande event. Till nästa vinter satsar vi på ett konstsnöspår och rullskidsbana utomhus i anslutning till arenan.

Arenan ska ge henne en tredje Vasaloppsseger
Sandras skidkarriär har kantats av flera påtvingade pauser men hon har alltid lyckats ta sig tillbaka. Efter ett sex år långt uppehåll gled hon 2008 över mållinjen i Mora som vinnare i Vasaloppet, och gjorde om det igen året därpå. I år blir det inget Vasalopp för Sandras del, en långdragen virusinfektion först och därefter dödsfall inom familjen sätter stopp för det. Sandra tänker istället satsa fullt på vinst 2016.
- När arenan öppnar i juli kommer jag ha tillgång till snö tiotalet meter från där jag bor, året runt! Så jag ser fram emot säsongen 2015-16 då jag hoppas kunna ta min tredje Vasaloppsseger med Göteborgs Nya Arena som bas, säger Sandra.

Besöker mässan i Mora
Fördelen med Sandras nya jobb är att hon får åka upp till Mora i år även om hon inte ska tävla. Om än denna gång med ett annat syfte.
- Mellan den 26 februari och den 8 mars kommer jag och mina kollegor befinna oss på Vasaloppsmässan för att berätta om arenan, berättar Sandra entusiastiskt och tillägger:
- Visst kommer det kännas lite jobbigt på tävlingsdagen att jag inte får åka, men det ska bli kul att uppleva det ur ett annat perspektiv.

Om Göteborgs Nya Arena
Göteborgs Nya Arena är Nordens största multisportanläggning. Arenan utvecklas och byggs av SERNEKE som också är delägare tillsammans med Prioritet Finans. Anläggningen är unik i sitt slag med bland annat en skidanläggning inomhus med ett kilometerlångt spår, fullstor inomhusfotbollsplan, idrottshallar, gym, hotell,  restauranger samt grund-och gymnasieskolor. Den 45 300 kvm stora anläggningen, belägen i Göteborg, invigs sommaren 2015. Några av hyresgästerna är Nordic Wellness, Aspero, Sodexo, IFK Akademin och Grunden BOIS. Se mer info på : http://www.goteborgsnyaarena.se/ 

Samarbeidspartnere

1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8
RSS
For alt materiell på denne websiden www.skisandra.com gjelder copyright.
For dem som vill anvende material kan kontakte meg så kan jeg eventuelt sende bilder.