19.06.12 - På plats för Toppidrettsveka

Dags för duell med fjäll och hav runt sig…  

Det är alltid trevligt att komma upp till mitt Norge, närmare bestämt till Aure. Har nu varit här i några dagar. Har hunnit med en fisketur, det är ju nästan obligatoriskt när Atlantens öppna hav finns bara några sjömil ut. Hade riktigt tur med vädret men inte lika mycket med fiskelyckan. Fick dock en liten ”tröstfisk” på sista försöket, en Lyr på 20 cm (släppte i den lilla stackarn). Tror att jag skall se till att bli med den där fiskaren som jag var med ut för något år sedan. Då fick jag fisk på fisk i fina storlekar. Men är man fiskare och dessutom med ekolod, så kan det inte bli mindre än succè.  

Annars har jag hunnit med några träningspass också. Har kört två styrkepass i nybyggda Aure Arena, klassiskt intervallpass på rullskidorna och en fin löptur. Hade med mig de trevliga killarna i nybildade Team Jobzone på ett långpass rullskidor skate. Var ”guide” på en tur som gick runt Ertvågsøya. En härlig terräng med slingrande backar med fjäll runt sig och havet tätt intill. Ni kan förresten se en film som killarna gjorde från vårt pass ihop. http://www.facebook.com/#!/photo.php?v=10151842852955265  Om den länken fungerar, mitt internet är väldigt trögt här så svårt att kolla den. 

Idag har jag åkte ett lugnt rullskidspass klassiskt på morgonen. På eftermiddagen tränade jag styrka med det Franska landslaget. Det är nog det roligaste landslaget som finns. Mycket glädje och humor samtidigt som det är seriösa och ambitiösa. En härlig blandning det! Förra året vann ju Jean Marc Gaillard det inledande loppet i det stjärnspäckade startfältet.  

I kväll har vi haft den traditionsenliga middagen borta i ”Bukten”. Där är det en blandning av skidstjärnor, inbjudna sponsorer och TV-folk. Här är det sjömat som gäller; grillad lax, räkor, krabbor och mycket annat gott. Satt och åt tillsammans med Katja Vesnar (Slovenien), Marcus Hellner, Markus Jönsson, Jerry Ahrlin och Laila Kveli. Det är trevligt att ha tid att vara lite social också och inte bara se varandra i rullskidshjälmen på startlinjen.

Imorgon går starten på Toppidrettsveka med 24 km rullskidor klassiskt. Det är ett extremt tufft startfält med många landslagstjejer. Loppet startar med en uppförsbacke på drygt 1 kilometer, därefter är det lite lättare terräng med mestadels stakning för att avslutas med en monsterbacke på tre kilometer. Marit Bjørgen är en klar favorit i damklassen. Bland herrarna är det många som kan vinna, med Petter Northug och Markus Hellner är nog med i fighten. 

Samarbeidspartnere

1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8
RSS
For alt materiell på denne websiden www.skisandra.com gjelder copyright.
For dem som vill anvende material kan kontakte meg så kan jeg eventuelt sende bilder.