03.09.13 - Ny seger och härlig form i Höstrullen…

I söndags var det dags för en ny rullskidstävling. Jag gillar ju att tävla ”tävling är bästa träningen” samt att det är ett härligt gäng som man träffar på loppen. Det är lite mer socialt än på vintern eftersom det inte är typ – 15 grader och inte heller någon stress med vallning och bakhala skidor eller dåligt glid. Att som i söndags tävla på sk. 1,or hjul, som är det snabbaste man kan ha på fötterna, är faktiskt det som är mest rättvist. Rullskillnaden är inte stor mellan oss i startfältet. Eventuell skillnad beror i så fall på ens vikt och hur duktig man är på att krypa ihop i fartställning samt såklart vilket tryck/fart man skapat innan.  

Jag hade kvällen innan åkt från Uddevalla och mellanlandat i Göteborg. Där fick jag lite tid att mysa med mitt brorsbarn/fadderbarn Max samt umgås på kvällen med min bror och hans tjej. På morgonen åkte jag vidare till Borås, tänkte under bilturen att ”ja nu är det 1 september och plötsligt är det höst….lämpligt namn med ”Höstrullen”. Temperaturen var bara 12 grader, löven har höstfärger och det kom ett lätt regnfall. Ställde bilen i Borås och fick åka till starten med härliga Rickard och hans mormor. Hon var en fantastisk dam på 83 år med massor av energi och glädje. Roligt att träffa henne och det är nog inte så många damer som står och langar dricka längs banan i hennes ålder imponerande!  

Hade inte åkt banan tidigare men förstod att det skulle bli mycket stakning. Den gick nämligen på en gammal banvall. Fick en helt ok start och lyckades bli med i första klungan. Det är så härligt för jag känner att formen är god och kroppen fungerar som jag vill. Har också knäckt lite koder vad gäller min teknik. Faktiskt hjälpte det att åka bakom Anders Aukland på Rudskogen GP för två veckor sedan, egentligen lite fascinerade att det räckte med några hundra meter bakom honom och observera/härma. Han imponerar ju i herrklassen så det är något som man gör väldigt riktigt. Jag har dessutom blivit starkare och kan skapa mer kraft i min skidåkning. Har ju kört styrka något år men det känns som det är först nu som jag har börjat få rejält effekt av det och överför styrkan i min skidteknik. Ytterligare en faktor som jag tror påverkar är att jag är helt frisk och fick bygga upp mig under föregående vinter efter körtelfebern. Visst hade jag bra resultat då men känslan var inte optimal på många lopp. Oavsett njuter jag nu av den härliga känslan att äntligen känna att jag är tillbaka i ”flow”.  

Loppet då? Jo, denna gång lyckades jag med att vara med i herrarnas tätklunga. Det var riktigt kul och annorlunda mot vad jag är van vid. Normalt kör man som tjej ett jämt hårt tempo, där man oftast jagar dem framför. Men nu var det ett ryckigt tempo hela vägen, det var faktiskt både roligt men också lite irriterande. Roligt, för det är härligt att ta i och trycka på ordentligt och komma upp i hög fart. Irriterande när man plötsligt behöver bromsa för att inte åka in i varandra när farten stannar upp. Det var sådan ”på och av” fart hela tiden. Men det var ett härligt gäng att åka med. Man märker att alla är rutinerade och schyssta som släpper in varandra i ledet. På slutet var det någon tvär sväng som kom lite överraskande. Var jag och några till som kom långt ut och vi tappade farten innan vi kom tillbaka på banan. Blev en lucka nu i tätklungan. Vi jagade på och det blev maxfart som gällde men svårt att ta igen de där framme. Mattias Carlzon var stark och fick kontakt men jag och Rickard hade ett gott samarbete där vi både heja på varandra och växeldrog för att försöka nå täten. Men det blev för tufft att ta igen och det borde jag inte heller med tanke på vad de herrarna presterar. Fick i alla fall en fin långspurt till mål och var kanonnöjd med mitt lopp! Tack till arrangörerna för en trevlig dag!  

Efter loppet var det fika och prisutdelning i klubbstugan där man pratade lopp och annat med likasinnade ;-). Hann med en löptur i Borås på 5 kilometer, bra för att restituera sig bättre. Sedan blev det dusch samt att sitta och prata med härliga tävlingskompisar över en god pannbiffslunch, innan det var dags för hemresa till Uddevalla. Tack för god lunch och sällskap!

Kolla in en liten trevlig film som Marlene Sjöberg filmat och redigerat från Höstrullen:

 

Samarbeidspartnere

1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8
RSS
For alt materiell på denne websiden www.skisandra.com gjelder copyright.
For dem som vill anvende material kan kontakte meg så kan jeg eventuelt sende bilder.